Ruse će protiv BiH predvoditi novi selektor

Pristao na minimalne uslove

Ruse će protiv BiH predvoditi novi selektor

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas saznala svoja dva protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Žrijeb nije bio povoljan za našu selekciju, koja se smjestila u grupu C sa Švedskom i Rusijom. Od ove tri ekipe, plasman na smotru najboljih evropskih selekcija će izboriti samo prvoplasirani tim u grupi.

Zanimljivo je da će reprezentaciju Rusije, našeg najvećeg protivnika u predstojećim kvalifikacijama, sa klupe predvoditi čovjek koji je za selektora imenovan prije samo tri dana.

Riječ je o Sergeju Bazareviču, 50-godišnjem treneru koji je u igračkoj karijeri ostao upamćen po tome što je bio prvi Rus koji je zaigrao u NBA ligi.

Bazarevič je, prema riječima čelnih ljudi ruskog Saveza, pristao na minimalne finansijske uvjete i kao takav je bio daleko najisplativija opcija za poziciju selektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi