Učesnik Mundijala moguć rival Rusima u junu? Brzo su odgovorili, FIFA zaprijetila sankcijama

Iranci ne žele da rizikuju

Učesnik Mundijala moguć rival Rusima u junu? Brzo su odgovorili, FIFA zaprijetila sankcijama

E. Škorić

Sve ruske nogometne selekcije i njeni klubovi suspendovani su od strane FIFA-e i UEFA-e.

Rusija nije imala pravo nastupa u baražu za Svjetsko prvenstvo, a dok traje ruska invazija na Ukrajinu, neće biti odigravanja bilo kakvih zvaničnih utakmica. Isto to dakle vrijedi i ruske timove koji bi trebali da igraju evropska takmičenja.

U nedostatku zvaničnih utakmica, selektor Valerij Karpin (53) nedavno je okupio igrače i igrali su jednu trening utakmicu, što su ruski mediji okarakterisali kao "najčudnijom" utakmicom u povijesti.

Ruski mediji objavili su jučer da će Rusija igrati prijateljsku utakmicu s Iranom početkom juna, ali iz Iranskog nogometnog saveza stigao je demant.

Iranci tvrde da već imaju popunjen raspored, da nemaju dodatne planove i da se po usklađenom već spremaju za nastup u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Smatra se da bi Iranci bili kažnjeni od FIFA-e koja je spremna kazniti sankcijama i sve druge ako bi prihvatili da igraju s Rusima koji su na "crnoj listi" i trenutno za svjetsku i evropsku nogometnu federaciju ne postoje, sve dok se ne stabilizuje situacija u Ukrajini gdje rat traje više od 50 dana.

Iran je inače bio prva azijska zemlja koja se kvalifikovala na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo pod vodstvom hrvatskog selektora Dragana Skočića, koji se našao na udaru kritika nakon nedavnog poraza 2:0 u azijskim kvalifikacijama od reprezentacije Južne Koreje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije