Srbe u Rusiji dočekalo neočekivano lice: "Šta će nam ovaj u bratskoj Moskvi?"
Srbi su prva evropska selekcija koja igra protiv Rusije (Foto: FS Rusije)

Nisu baš svi oduševljeni

Srbe u Rusiji dočekalo neočekivano lice: "Šta će nam ovaj u bratskoj Moskvi?"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra će u Moskvi odigrati prijateljski duel protiv selekcije Rusije. Na treningu pred meč Orlove je iznenadio nekadašnji jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović.

Srbija je postala prva evropska reprezentacija koja će nakon sankcija odigrati meč protiv fudbalske reprezentacije Rusije. Meč je zakazan za četvrtak, a Fudbalski savez Srbije je utakmicu u Moskvi najavio kao 'Bratski duel'.

Na današnjem treningu Orlove je iznenadilo neočekivano lice. Pojavio se legendarni jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović i srdačno je pozdravio igrače.

Ubrzo je Fudbalski savez Srbije objavio fotografiju njega i selektora Dragana Stojkovića Piksija, no navijači Orlova nisu previše sretni što ga vide.

"Šta će ovaj u bratskoj nam Moskvi?", pita se jedan od navijača reprezentacije Srbije.

Oglasi

Mijatović je rođen u Podgorici i profesionalnu karijeru je započeo u Budućnosti. Igrao je potom u Partizanu odakle 1993. godine pravi veliki transfer u Valenciju.

Igrao je legendarni napadač još za Real Madrid, Fiorentinu i Levente gdje je 2003. godine okončao karijeru. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio ej 73 puta i zabio je 27 golova.

UEFA i FIFA nemaju ništa protiv utakmice Rusija - Srbija

Krovne kuće svijeta fudbala UEFA i FIFA nemaju apsolutno ništa protiv odigravanja utakmice između Rusije i Srbije.

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin je na ovu temu govorio prošlog januara za britanski Guardian. Imao je jasan stav na ovu temu.

Oglasi

"Srbija može da igra protiv koga god to želi. Protiv vas, protiv mene ili bilo koga drugog. Pravno gledano, mogu da rade šta god žele jer utakmica nije pod jurisdikcijom Evropske fudbalske asocijacije", rekao je Čeferin.

Meč u Moskvi na programu je u četvrtak od 18 sati, a Rusi će raspolagati najjačim fudbalskim snagama koje trenutno imaju širom Evrope.

"Ovoje praznik ruskog fudbala. Stadion će biti pun", navode ruski mediji pred ovaj duel.

Kladionice pred ovaj duel nešto veće šanse za pobjedu daju Srbiji, no u većini su kvote poprilično izjednačene.

Top Komentari

RealMCF
Uh, a bošnje, umjesto sa bratskom Palestinom u Gazi, će igrati sa Izraelom :)))) I, čemu k*rčenje?!
1 3
BosanskaSvedska
Hocel pobjednik dobiti neki traktor pekar ili pusicu od brnabicke?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi