Srbin odlazi iz Italije - Filip Kostić napušta Juventus i seli u Francusku

Transfer bi trebao biti realizovan na ljeto

Srbin odlazi iz Italije - Filip Kostić napušta Juventus i seli u Francusku

E. Oštraković

Kako stoje stvari dani Filipa Kostića u Juventusu su odbrojani i ovaj fudbaler svoju karijeru nastavit će daleko od trenutnog kluba, ali i od Italije.

Naime, italijanski mediji prenijeli su informaciju da je Kostić odlučio da napusti Juventus, a razlog je što mu Massimiliano Allegri skoro nikako ne daje priliku da igra.

Nekoliko klubova pokucalo je na vrata Kostićevog agenta, a italijanski mediji tvrde da je najkonkretniji bio jedan tim iz Francuske. Navodno je riječ o ekipi Marseillea.

Iako je ranije igrao dosta više u ovoj sezoni je Allegri odlučio da uveliko smanji minutažu Kostiću, a to se ovom fudbaleru naravno nikako nije dopalo.

U svojoj karijeri Kostić je igrao za Groninge, Stuttgart i Eintracht Frankfurt iz kojeg je napravio veliki transfer, a čini se kako se sprema nova njegova promjena sredine.

Navodno je tim iz Francuske "zagrizao" za Kostića i spremni su uraditi sve kako bi ga doveli u narednom prijelaznom roku.

Oglasi

Kostića ugovor za Juventus veže do 2026. godine, a po sezoni zaražuje oko 3 miliona eura i pitanje je da li će to iz Marseillea moći ispoštovati ili će se Kostić morati zadovoljiti nekom manjom platom.

U prvoj sezoni Kostić je igrao jako dobro za Juventus, ali ova druga u kojoj se trenutno nalazimo nije donijela ništa dobro za reprezentativca Srbije.

Nije postigao niti jedan gol, upisao je četiri asistencije, dok je u prošloj sezoni imao tri postignuta gola i deset upisanih asistencija.

Za Kostića se interesuju i iz Saudijske Arabije

imovi iz Saudijske Arabije zainteresovani su za dovođenje Filipa Kostića iz Juventusa i očekuje se da će konkretne ponude stići na ljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torinski tim nema ništa protiv odlaska 31-godišnjeg lijevog bočnog igrača. Za pravu cijenu transfer će biti izvjestan.

Svi smatraju da će Kostić prije izabrati Marseille nego Saudijsku Arabiju, ali ko zna, možda i on krene "putem" većeg novca.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti