Rusija u Moskvi nadigrala Srbiju, Mađari sjajnim golom šokirali Tursku

Novo izdanje Lige nacija

Rusija u Moskvi nadigrala Srbiju, Mađari sjajnim golom šokirali Tursku

S. Grebović

Večeras je širom Starog kontinenta odigrano prvo kolo nove epizode UEFA-ine Lige nacija u kojem je bilo nekoliko iznenađenja.

Rusija je u Moskvi ugostila selekciju Srbije i nadigrala je sa 3:1. Artem Dzyuba je Ruse doveo u vodstvo sa penala u 48. minuti nakon neopreznog starta Pavlovića u kaznenom prostoru.

Na 2:0 je fenomenalnim pogotkom povisio Karavev koji je loptu poslao pravo u rašlje gola Dmitrovića. Nedugo zatim, Mitrović je pogodio praznu mrežu ruskog gola nakon što mu je loptu kao na tacni pripremio Lazović, a napadaču Fulhama preostao lakši dio posla.

Kada se činilo da bi Orlovi mogli izbjeći poraz sve dileme oko pobjednika je riješio ponovo Dzyuba nakon početničke greške Maksimovića, koju je teško za objasniti. 

Rusija - Srbija 3:1

Velšani su na gostovanju u Finskoj stigli do minimalne pobjede i to zahvaljujući golu Moorea koji je lijepo pogodio mrežu Finaca kojima će ovaj ciklus Lige nacija dobro doći pred EURO sljedećeg ljeta.

Finska - Vels 0:1

Turska je u Sivasu ugostila Mađarsku koja joj je nanijela poraz i to nakon fenomenalnog gola. Dominik Szoboszlai je sa nekih 40 metara iz slobodnog udarca šutirao, a lopta od stativu ušla u mrežu gola Turske.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Turci su cijelog meča bili bolji rival, ali više od poraza nisu mogli.

Turska - Mađarska 0:1

Top Komentari

Ivica_Osim8
Ja saveznicke bratsko-diktatorske grupe Putin,Vucic,Orban i Erdogan, cudo im braca nisu dala x da izvuku
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti