Ruski napadač poručuje: Za Real bih igrao i besplatno

Smolov sanja dres Kraljeva

Ruski napadač poručuje: Za Real bih igrao i besplatno

Ne postoji nijedan fudbaler koji je u Realu proveo barem polusezonu, a da se nije obogatio i otišao kao milioner, ali čini se da ima i onih kojim bi igranje za klub iz Madrida bilo vrednije nego sav novac koji bi tamo zaradili.

Naparač Krasnodara Fedor Smolov navodno je jedan od fudbalera koji se nalaze na listi želja madridskog kluba. Ovaj ruski reprezentativac je postigao 10 golova u ovoj sezoni tamošnje Premier lige, a tvrdi da ga kraljevski klub prati još od juniorskih dana.

"Na njihovoj sam listi otkad igram za juniore i još me prate, tokom cijele karijere. Oni to tako rade, imaju te na oku i ako požele, mogu te dovesti. Kada bi postojala mogućnost da zaigram za Real, došao bih bez razmišljanja a još bih igrao i besplatno. Potpisao bih ugovor, a klub mi ne bi morao platiti ništa", izjavio je ruski reprezentativac za Sport Ekspres, koji zna zbog čega je ponovo došao u centar zbivanja:

"Nakon dvagola koja sam postigao Španiji u prijateljskoj utakmici, ponovo se probudio njihov interes za mene. Vidjet ćemo šta će biti na kraju".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čak je i selektor Španije Julen Lopetegui nakon utakmice poručio da je Smolov vrhunski napadač kojeg dugo prati, a prate ga i skauti West Hama koji također planiraju poslati ponudu u januaru.

Fedor Smolov je tokom karijere nastupao za nekoliko ruskih klubova kao što su Saturn, Dinamo, Anži, Ural i Krasnodar, a kratko je bio član holandskog Feyenoorda. Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 28 utakmicai postigao 11 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi