Rusmir Cviko Al Orubah uveo u najviši rang fudbala u Saudijskoj Arabiji

Veliki uspjeh bh. trenera

Rusmir Cviko Al Orubah uveo u najviši rang fudbala u Saudijskoj Arabiji

O. Lekić

Bh. trener Rusmir Cviko je ekipu Al-Orubaha uveo u najviši rang fudbala u Saudijskoj Arabiji.

Kolo prije kraja, Al-Orubah je na diobi drugog mjesta sa nedstostižnih četiri boda više u odnosu na četvrtoplasirani Al-Arabi.

Dovoljna je za veliko slavlje bila 1:0 pobjeda nad Al-Jabalainom, dok je jedini gol postigao Beni Nkololo u 55. minuti. Al-Arabi je istovremeno odigrao 1:1 kod Al-Batina u gostima.

Pored Al-Orubaha plasman u elitni razred tamošnjeg fudbala izborili su Al-Kholood i prvak Al-Qadisiya.

Cviko u Saudijskoj Arabi radi zajedno sa Elvisom Karićem, Jasminom Trnovcem i Bakirom Šerbom. Tako su na krilima Bosanaca u Al-Orubahu proslavili veliki uspjeh i igrat će u eliti sa najvećim klubovima i zvijezdama arapskog fudbala.

Uspjeh za Cviku i društvo je tim veći ako se uzme u obzir da je Al Orubah imao jedan od najmanjih budžeta u drugoj ligi, ali su promocijom zaradili čak 150 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti