Poznata lica iz Premijer lige u obećanoj zemlji dočekani kao kraljevi: Počelo je s Bismillom...

Počela nova avantura

Poznata lica iz Premijer lige u obećanoj zemlji dočekani kao kraljevi: Počelo je s Bismillom...

Admin Čaušević

Stručni štab predvođen Rusmirom Cvikom započeo je svoju avanturu u novoj obećanoj zemlji za sve fudbalske radnike - Saudijskoj Arabiji. Dočekani su kao kraljevi i od njih se očekuju velike stvari.

Saudijska Arabija je posljednih mjeseci postala zemlja iz koje se poziv ne odbija, to je i slučaj sa nekadašanjim članom stručnog štaba reprezentacije BiH, Rusmirom Cvikom.

Cviko je zajedno sa poznatim licima iz Premijer lige danas započeo novi trenerski angažman i to na klupi klub Al Orabah koji se inače takmiči u drugom rangu saudijskog fudbala.

Iskusni trener koji je prošle sezone odlično vodio kuvajtski Al Arabi je sa sobom poveo i neka poznata lica iz Saudijske Arabije.

Tu je Jasmin Trnovac, bivši kondicioni trener Veleža i Sarajeva, te trener golman Elvis Karić koji je dugo radio u Željezničaru te mladi i perspektivni Aldin Kametović.

Oglasi

Bh. ekspecija je na aerodromu imala zaista odličan prijem, dočekalo ih je klupsko rukovodstvo i poželjeo dobrodišcu te sretan početak rada.

"Bismillah ir-rahman ir-rahim, upravo smo došli u Al Orabah. Jako sam sretan, ovo je dobar klub i nadam se da ćemo dobro sarađivati u narednom periodu. U Božiju pomoć ćemo ostvariti dobre rezultate", poručio je Cviko.

I dok će za Trnovca i Kametovića ovo biti prvo inostrano iskustvo, Karić je u prošlosti imao angažman na afričkom kontinentu, tačnije u Libiji.

Sa druge strane, Cviko je već poznato lice u Aziji pošto je prije Saudijske Arabije i Kuvajta, tri i pol godine radio u Kini.

Inače, u Saudijskoj Arabiji će se bosanski jezik pričati na nekoliko stadiona pošto je i Mladen Žižović preuzeto ekipu Al-Khooloda.

Nakon dva trenerska imena, uskoro se očekuje i dolazak jednog bh. fudbalera u Saudijsku Arabiju pošto bi Gojko Cimirot trebao potpisati za ekipu Al-Fayhe.

Top Komentari

komentator1
S bismillom u korupciju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi