Rutinski trijumf Malage nad slabašnom Granadom

Primera Division

Rutinski trijumf Malage nad slabašnom Granadom

Efikasnom igrom sa četiri pogotka u mreži protivnika Malaga je podsjetila na prošlu sezonu kada je bila u vrhu španske Primere.

Ove godine situacija na tabeli drastično je lošija, a Malaga je danas pred svojim navijačima rezultatom 4:1 porazila slabašnu Granadu. Camacho je u 14. minutu susreta pogodio za prednost domaćina.

Isti igrač deset minuta prije odlaska na odmor uduplao je prednost Malage. Gosti do pogotka nisu uspjeli ni iz jedanaesterca koji je u finišu prvog dijela propustio El Araby.

Ono što nije za rukom pošlo El Arabyju jeste domaćem igraču Amrabatu u petom minutu nastavka koji je tako Malagi donio prednost od 3:0. Petnaest minuta prije kraja bilo je 4:0, a pogodak je postigao Juanmi.

Čast gostiju četiri minuta kasnije pogotkom je spasio pomenuti El Araby.

Malaga je na 11. mjestu Primere sa 38 bodova, dok je Granada četrnaesta sa četiri boda manje.

Primera Division, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Malaga – Granada 4:1 (Camacho 14., 37., Ambart 50. – pen, Juanmi 74./El Araby 78.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti