Ružne scene u Meksiku: Opšti haos na tribinama, 40 povrijeđenih, prekinuta utakmica...
Foto: Screenshot

Divljanje navijača

Ružne scene u Meksiku: Opšti haos na tribinama, 40 povrijeđenih, prekinuta utakmica...

Sinoć, po našem vremenu, je trebala biti odigrana utakmica 14. kola meksičkog šampionata između Atletico San Luisa i Queretara. Utakmica je i počela, ali nije odigrana do kraja.

Susret na stadionu Atletico San Luisa je prekinut u samom finišu, nakon žestokih obračuna na tribinama i divljanja nacijača - pri vodstvu Queretara od 0:2.

Do obračuna navijača dva tima je došlo pet minuta prije kraja utakmice, a na TV-u su prikazani kadrovi žestoke tuče, bacanja metalnih predmeta itd.

Nekoliko navijača je zvjerski pretučeno dok su se osiguranje i policija mučili da ponovo uspostave red na stadionu.

Ubrzo su i stotine navijača sišle na teren kako bi pobjegle od nasilja na tribinama, dok su se nakon utakmice pojavili snimci i fotografije okrvavljenih ljudi koje na nosilima odvode ekipe hitne pomoći.

Prema meksčkm ESPN-u, skoro 40 osoba je povrijeđeno u neredima.

Vjeruje se da je sve počelo na jednoj od gornjih "etaža" stadiona čiji je kapacitet oko 30.000 sjedećih mjesta, mada još uvijek nije poznat razlog za izbijanje incidenta.

Sudija je, ubrzo nakon izbijanja nereda, poslao igrače u svlačiocniu, a Liga MX se oglasila zvaničnim saopštenjem u kojem je osudila ponašanje navijača i ružne scene koje su obišle svijet.

Također, zatraženo je da vlasti istraže čitav incident, te da krovna kuća meksičkog fudbala sankcioniše odgovorne.

Fudbaleri Queretara su navodno morali provesti dva sata u svlačionici prije nego što su napustili stadion uz policijsku pratnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi