Problem u Amsterdamu: Ryan Babel pozitivan na koronavirus

Nije igrao protiv BiH

Problem u Amsterdamu: Ryan Babel pozitivan na koronavirus

Endin Čaušević

Nizozemska je večeras na svom terenu pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 3:1 u meču petog kola Lige nacija.

U konkurenciji za ovu utakmicu nije bilo Ryana Babela, a pred sami početak meča iz tabora Nizozemske su otkrili da se iskusni napadač nije dobro osjećao, te da zbog toga nije bio ni na klupi.

Također, poručili su da se Babel u toku ove sedmice tri puta testirao na koronu i da je svaki test bio negativan. No, on je i dalje imao simptome, a pred utakmicu je odlučeno da neće igrati.

Međutim, nakon utakmice holandski Telegraaf objavio je da je Babel danas ponovo testiran, te da je večeras potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

On je jutros bio u kontaktu s igračima, a u toku dana je otišao u izolaciju. No, da li će to biti još jedan klastare zbog kojeg bi mogao ispaštati i naš tim ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Također, Babel će i sutra biti ponovo testiran nakon čega će De Boer odlučiti da li će umjesto njega pozvati nekoga za meč protiv Poljske koji igraju u srijedu.

Top Komentari

AsmirM
Izbori su prosli sad mozemo ic u 3 lijepe.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi