Za bivšeg napadača Liverpoola Nunez još nije dorastao: "Znate, Suarez, Torres, Owen..."

Babel dao svoj komentar

Za bivšeg napadača Liverpoola Nunez još nije dorastao: "Znate, Suarez, Torres, Owen..."

Eldar Ganibegović

Kao neko ko je igrao za Liverpool, Ryan Babel sada savjetuje čelnike Liverpoola pred ljetni prijelazni rok. Savjeti se tiču Darwina Nuneza.

Bila je obećavajuća, ali za Liverpool na kraju će ova sezona biti za zaborav. Bez obzira na to što je osvojen EFL Cup.

Jurgen Klopp je najavio odlazak iz kluba na kraju sezone, a mnogi igrači pojurili su s izjavama kako žele osvojiti sve trofeje za kraj jedne velike ere.

Osvojen je pomenuti EFL Cup, ispali su iz FA Cupa, a Atalanta ih je na Anfieldu ohladila i izbacila iz Evropske lige. Da stvar bude još gora, Everton je Redse udaljio od titule prvaka Engleske.

Osim Kloppa, na ljeto bi klub s Anfielda mogao napustiti i egipatski reprezentativac, Mohamed Salah, koji je, bez sumnje, također obilježio jednu veliku eru.

Pred ljetni prijelazni rok savjete čelnicima Liverpoola dao je bivši igrač ovog tima, Ryan Babel, koji smatra kako klub mora da dovede jednog etabliranog napadača pored Darwina Nuneza.

Oglasi

"Mislim da će Liverpool morati da se pojača u napadu, bez obzira da li Mo Salah ostaje u klubu. Svaku utakmicu stvaraju toliko šansi, ali i propuštaju dosta njih. Volio bih da vidim nekog malo više pribranog u tim situacijama", istakao je Babel pa nastavio:

"Darwin Nunez je mnogo napredovao, kada pogledate igrača koji je stigao prije dvije godine, naspram igrača Liverpoola danas. Shvatio je da u Engleskoj postoje različita pravila od onih u Portugalu."

"Ali, po mom mišljenju, pred njim je još dug put, posebno kada ga uporedite sa nekim od napadača koje je Liverpool imao prije. Znate, Luis Suarez, Fernando Torres, Daniel Sturridge, Michael Owen, Robbie Fowler... to nije lak posao", dodao je i zaključio:

"Volio bih da dođe etablirani napadač i skine dio tog pritiska sa Darwina Nuneza, neko ko već razumije šta znači igrati za vrhunski tim poput Liverpoola."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Nuneza tiče, otkako je u ljeto 2022.godine stigao iz Benfice za 85 miliona funti, imao je dosta uspona i padova, a mnogi ga pamte najviše po velikim promašajima.

Ove sezone je postigao 18 golova na 51 utakmici u svim takmičenjima. Trenutno ima golgeterski post od sedam utakmica.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije