Ryan Giggs definitivno neće voditi Vels na Svjetsko prvenstvo

Ryan Giggs definitivno neće voditi Vels na Svjetsko prvenstvo

E. Škorić

Prema pisanju britanskih medija, Ryan Giggs napustit će poziciju trenera Walesa u narednim danima i upravo će privremeni Robert Page voditi tim na Svjetskom prvenstvu u Kataru, njegovom prvom Svjetskom prvenstvu nakon Švedske 1958. godine.

Giggs je zadužen za trenera od januara 2018. godine, ali je bio izvan svoje dužnosti od novembra 2020. godine, nakon što je britanski sud pokrenuo istragu o navodnom zlostavljanju dviju žena, za koje je optužen bivši nogometaš Manchester Uniteda, iako je tvrdio da su te optužbe neosnovane.

Suđenje će trajati oko dvije sedmice, a počinje 8. avgusta, zbog čega je jasno da nije u mogućnosti da na najbolji način vodi svoju reprezentaciju.

U njegovoj odsutnosti, Page je napravio sjajan rezultat i Velšanima donio nastup na Mundijalu, prvi nakon 64 godine čekanja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kao igrač je upisao 64 nastupa za reprezentaciju Walesa, a na mjestu selektora naslijedio je popularnog Chrisa Colemana.

Uspio je da se kvalifikacije na EP 2020. godine, čime je uspio da utiša kritičare jer su mnogi smatrali da nije dovoljno dobar da bude selektor te zemlje.

Top Komentari

salt_city
Uspio je da se kvalifikacije na EP 2020. godine novinaru procitaj text jbmu prije nego sto ga objavis..
1 0
DadiG
Privremeni Robert Page????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti