Ryan Giggs izabrao idealni tim Manchester Uniteda i izostavio Cristiana Ronalda

Legenda Crvenih đavola

Ryan Giggs izabrao idealni tim Manchester Uniteda i izostavio Cristiana Ronalda

A. Čaušević

Ryan Giggs je duže od desetljeća smatran najboljim krilnim fudbalerom svijeta, a s Manchester Unitedom je osvojio sve što se može osvojiti. 

Giggs je svoju cijelu seniorsku karijeru proveo u Manchester Unitedu. Skoro 25 godina bio je član Crvenih đavola pa je promijenio veliki broj saigrača u svlačionici Old Trafforda.

Prosavljeni fudbalski as i trenutni selektor Welsa je odabrao najboljih 11 saigrača iz vremena na Old Traffordu. Najveće iznenađenje predstavlja izostanak Cristiana Ronalda.

Giggs je na gol stavio Petera Schmeichela, dok bi odbranu činili s desna na lijevo Gary Neville, Rio Ferdinand, Mikael Silvestre i Denis Irwin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na poziciji defanzivnog veznog bi ordinirao Roy Keane, a Nicky Butt i Paul Scholes su preostala dvojica veznjaka. U napadu bi igrači David Beckham, Wayne Rooney i Ole Gunnar Solskjaer.

Ronaldo je bio član Manchester Uniteda od 2003. do 2009. godine. Osvojio je Ligu prvaka, bio klupski prvak svijeta, tri Premiershipa, FA Cup, dva Carling Cupa i tri Community Shielda kao i Zlatnu loptu, međutim sve to nije bilo dovoljno Giggsu da ga stavi u svoj idealni tim.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Cataluna
Nicky Butt and Paul Scholes!? Bravo majstore. Bar jednom procitaј prije nego postavis
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi