Ryan Giggs žestoko odgovorio Ibrahimoviću na prozivke: On izgleda misli da zna više o klubu od nas
Ryan Giggs smatra da on i njegovi saigrači iz generacije 92' imaju pravo na mišljenje s obzirom na broj utakmica koje su odigrali za United

Bivšem igraču Uniteda se nije svidjela izjava Šveđanina

Ryan Giggs žestoko odgovorio Ibrahimoviću na prozivke: On izgleda misli da zna više o klubu od nas

S. Pašalić

Zlatan Ibrahimović je u jednom intervjuu izjavio da trenerima u Manchester Unitedu nije lako, jer se u tom klubu samo priča o eri Fergusona. 

"Trenerima je sigurno najteže u Manchester Unitedu. Nemoguće je da uspijete u tom klubu jer se svaki dan priča samo o Fergusonovoj eri. Svi bivši igrači ovog tima koji su danas komentatori na televizijama samo pričaju kako je bilo idealno dok je Ferguson bio i da je danas dosta lošija situacija", rekao je Ibra i nastavio.

"Naravno da je Ferguson uradio nevjerovatan posao, ali moraju nastaviti dalje. Svi ti igrači to pričaju jer su i oni tada igrali, a ne shvataju kakav pritisak prave. Moraju misliti na budućnost i prestati pričati o tim vremenima. Da sam ja tu zabranio bih im da se to spominje i htio bih da napravimo neku svoju priču. Ferguson je ispisao historiju, ali život na Old Traffordu se mora nastaviti i vrijeme je za to".

Ibrahimović se također u intervjuu okomio na Ryana Giggsa i njegove saigrače iz 'generacije 92' Paula Scholesa, Garyja i Phila Nevillea, Nicky Butta i Davida Beckhama.

Ryan Giggs, koji je za klub sa Old Trafforda od 1990. do 2014. godine odigrao 963 utakmice nije bio impresioniran izjavom Ibrahimovića.

Giggs i njegovi saigrači iz te generacije su odigrali ukupno 3450 utakmica za Manchester United, u odnosu na Ibrahimovića koji je za United odigrao samo 53 utakmice.

Nije trebalo dugo čekati na reakciju, pa je tako bivši igrač Manchester Uniteda kritikovao Ibrahimovića zbog njegove izjave.

45-godišnji Giggs je odgovorio Ibrahimoviću: "S obzirom da smo mi odigrali preko 2000 utakmica za United, vjerovatno imamo i neko pravo da iznesemo svoje mišljenje"

"Nekada su to pozitivni, a nekada negativni komentari, ali mislim da to nema neki uticaj na rezultate ili bilo šta drugo. "

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mi smo navijači kluba zajedno s drugim bivšim igračima koji su na televiziji ili radiju, o tome se radi u nogometu, da imate različita mišljenja."

"Mislim da je samo Nicky Butt kao voditelj akademije povezan s tim klubom. Ali očito on (Zlatan) zna više o klubu od nas.", zaključio je Giggs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi