Inatio se, zanemarivao sva upozorenja, pa mu danas saopštili da neće ići na Svjetsko prvenstvo

Rybus sada žali

Inatio se, zanemarivao sva upozorenja, pa mu danas saopštili da neće ići na Svjetsko prvenstvo

E. Škorić

Poljski nogometaš Maciej Rybus požalit će zbog toga što je potpsiao za moskovski Spartak.

Rybus je prije nekoliko dana odlučio da ostane u Rusiji. Nakon što se razišao sa Lokomotivom, 32-godišnjak je na kraju potpisao za Spartak, a njegova odluka izazvala je dosta negodovanja u ostatku Evrope, naročito u Ukrajini i njegovoj zemlji, Poljskoj.

Na Rybusovu odluku sada je reagovao i Poljski nogometni savez. Saopšteno je da je na ovaj način igrač sebi zatvorio vrata reprezentacije, čak i za Mundijal krajem godine.

Selektor poljske reprezentacije Czeslaw Michniewicz je objavjestio igrača da ga neće zvati u septembru za mečeve Lige nacija, ali i da će zbog trenutne situacije propustiti odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dok je većina stranih igrača napustila Rusiju nakon invazije Rusije na Ukrajinu, 32-godišnji lijevi bek Rybus pridružio se moskovskom Spartaku ovog mjeseca nakon petogodišnjeg boravka u redovima gradskog rivala Lokomotive.

Rybus ima 66 nastupa za Poljsku, ali po svemu sudeći neće ih više ni imati, barem ne u skorije vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi