Nije to samo kod nas: Pogledajte tuču poljskih navijača u Rotterdamu

Potukli se između sebe

Nije to samo kod nas: Pogledajte tuču poljskih navijača u Rotterdamu

Eldar Ganibegović

Sinoć su u trećem kolu A divizije Lige nacija reprezentacije Holandije i Poljske remizirale su 2:2. 

Poljska je tako donekle skinula mrlju sa svog obraza nakon debakla od Belgije 6:1, no njihovi navijači nisu blistali baš cijelu utakmicu - potukli su se između sebe.

Veći dio utakmice na stadionu u Rotterdamu poljski navijači ponašali su se odlično. Čulo se njihovo glasno navijanje dok pjevaju himnu i snažno podržavaju Michniewiczovu momčad. Akcije domaće selekcije popraćene su glasnim zvižducima.

No, u jednom trenutku na tribinama je došlo do kompromitirajuće situacije. Huligani okupljeni u jednom sektoru počeli su se tući. Ne s domaćim navijačima, već među sobom.

Sve je trajalo oko minutu. U trenutku razmjene udaraca čuli su se glasni povici koje su uzvikivali ostali poljski navijači. Te su riječi, naravno, bile upućene sudionicima tučnjave. Na sreću, situacija se nakon nekog vremena smirila.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Nakon tri kola, reprezentacija Poljske zauzima treće mjesto na tabeli grupe A4 Lige nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Momčad Czeslawa Michniewicza ima isti broj bodova, četiri, kao i Belgija, a zaostaje za vodećom Holandijom tri. Na začelju je Vels sa samo jednim bodom osvojenim sinoć protiv Belgije. 

Ovakvim scenama svjedočili smo nedavno i kod nas kada je došlo do tuče na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje među navijačima Sarajeva nakon utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine, a sinoć je u Podgorici spriječen incident među Robijašima i Manijacima. 

Top Komentari

Kugla
Sad je ovo opravdanje za divljanje BHf
1 1
MKB10F16
Ovaj na ogradi nije vratio knjige u biblioteku pa zato se marišu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi