Rezerve Velsa učinile Lewandowskog nevidljivim, ali klupa Poljske je riješila utakmicu
Foto - EPA

Preokret i pobjeda Poljaka

Rezerve Velsa učinile Lewandowskog nevidljivim, ali klupa Poljske je riješila utakmicu

Midhat Šljivak

Poljska je u prvom susretu Lige nacija savladala Vels u Wroclawu rezultatom 2:1.

Uz dosta muke su favorizovani Poljaci došli do pobjede. Vels je zbog nastupa u baražu za Svjetsko prvenstvo na teren poslao rezervni tim, ali na terenu uopšte nije izgledalo kao da su gosti izveli slabiji sastav.

Vels je igrao sjajan fudbal. U prvom poluvremenu su napravili samo jedan kiks, Lewandowski izlazi sam pred golmana Warda, ali ovaj čudesno brani njegov udarac.

Na odmor se odlazi rezultatom 0:0, da bi Velšani u 52. minuti došli do vodstva od 1:0. Jonathan Williams prekrasnim udarcem matira Grabaru za prednost gostujuće selekcije.

Poljska je potom krenula na sve ili ništa i do kraja je uspjela da preokrene rezultat i da dođe do pobjede u ovom meču.

Do izjednačenja domaći stižu u 72. minuti. Rezervista Kaminski pogađa lijepo za 1:1.

Preokret je viđen u 85. minuti. Još jedan rezervista Swiderski koristi odbijanac u kaznenom prostoru i pogađa mrežu Velšana za pobjedu Poljske od 2:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Liga nacija:

Poljska - Vels 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi