S 18 godina najmlađi je trener na svijetu, sarađuje i sa Real Madridom

Rano je ušao u trenerske vode

S 18 godina najmlađi je trener na svijetu, sarađuje i sa Real Madridom

Edmir Škorić

Jordan Hadaway je u novembru prošle godine preuzeo seniore velškog petoligaša Caerwysa, postavši tako najmlađi trener seniorskog nogometa na svijetu.

Istina, daleko je od one najveće nogometne razine, ali s 18 godina ipak je došao u situaciju da upravlja jednim timom i da bude trener nekim igračima koji su duplo stariji od njega, pa svakaoko zaslužuje poštovanje za entuzijazam, trud i želju.

I dok tokom dana studira u Liverpoolu, navečer razrađuje taktiku, sprema treninge i analizira svoju i protivničke ekipe.

Njegov entuzijazam prepoznali su i u velikom Real Madridu, pa su ga ugostili na Santiago Bernabeu, a nakon što je odradio seriju predavanja i treninga, kraljevski klub mu je ukazao povjerenje da radi u ljetnom nogometnom kampu kojeg Real, između ostalog, održava i u Britaniji.

[twitter]https://twitter.com/JordanHadaway_1/status/1220334498111524866[/twitter]

Inače, jedno od ključnih pitanje je kako uspijeva održati autoritet nad starijim igračima u svlačionici?

„Da budem iskren, nisam samouvjerena osoba izvan nogometa, ali kada uđem u svlačionice ili na teren za trening, samouvjeren sam i dajem 100 posto. I tokom igračkih dana sam bio organizator na terenu. Moja glavna snaga je, po mom mišljenju, motiviranje ljudi kako da se bore do kraja. Iz dana u dan učim i napredujem, stičem dodatno samopouzdanje",i zjavio je Jordan.

Hoće li Jordan svoj rani uspjeh u igri pretvoriti u veliku karijeru, ostaje da se vidi. Ko zna, možda svijet za 20-ak godina dobije novog Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nogomet je prekinuo već u 16. godini i od tada je, kaže, posvećen trenerskom poslu.

„Nikada nisam bio plaćen za igranje nogometa, tako da nisam vidio smisao u tome", dodao je.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amr192837
haha svasta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi