Atomski mrav se vraća i potpisuje za ekipu koja je ove sezone protutnjala Serijom B?

Giovinco u Beneventu?

Atomski mrav se vraća i potpisuje za ekipu koja je ove sezone protutnjala Serijom B?

Sebastian Giovinco, poznatiji pod nadimkom atomski mrav, ovog ljeta bi se trebao vratiti u Italiju.

Brzonogi i omaleni 33-godišnji krilni igrač Italiju i evropski fudbal napustio je 2015. godine. Tada je otišao u MLS gdje se zadržao sve do januara 2019. godine kada je odlučio da ode i na treći kontinent u igračkoj karijeri te zaigra za Hilal iz Saudijske Arabije.

Iako ima ugovor u tom klubu do ljeta sljedeće godine, čini se kako će ipak spakovati kofere i vratiti se na Apenine.

Italijanski novinar Nicolo Schira prenosi kako se za njegove usluge interesuje Benevento. Radi se o ekipi koja je lider u Seriji B sa 20 bodova više od drugplasirane ekipe. Navodno je predsjednik kluba Oreste Vigorito spreman ponuditi Giovincu ugovor na tri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije nekoliko dana pominjalo se kako je čak i Inter zainteresovan za Giovinca, ali za sada se čini kako je Benevento realnija opcija.

Ovaj 1,64 cm visok fudbaler u Italiji je igrao za Juventus, Empoli i Parmu. Svojevremeno je bio i dio reprezentacije Italije za koju je upisao 23 utakmice i postigao jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi