S kim će Zmajevi igrati: Danas izvlačenje grupa za novo izdanje Lige nacija

BiH u Ligi A

S kim će Zmajevi igrati: Danas izvlačenje grupa za novo izdanje Lige nacija

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom izdanju Lige nacija je ostvarila odličan učinak osvajanjem prvog mjesta u grupi u Ligi B.

Zmajevi su osvajanjem prvog mjesta u grupi Lige B ostvarili plasman u Ligu A, te su izborili mjesto u baražu za Evropsko prvenstvo koje se igra ovog mjeseca.

Liga nacija se pokazala kao veoma dobar i koristan turnir što je i bio cilj UEFA-e. Već nas ove godine očekuje novo izdanje, a danas će u Amsterdamu u 18 sati biti održan žrijeb grupa u Ligama A, B, C i D.

Ovaj put naša reprezentacija nalazi se u elitnoj Ligi A i sigurno je da nas očekuju spektakularne utakmice. Naš tim nalazi se u trećem šeširu, a mogući protivnici naše selekcije u prvom šeširu su Engleska, Holandija, Portugal i Švicarska, dok su iz drugog šešira to Francuska, Španija, Belgija i Italija.

Iz četvrtog šešira mogući protivnici Zmajeva u novom izdanju Lige nacija su Njemačka, Hrvatska, Island i Poljska.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Svaka reprezentacija će odigrati šest mečeva u Ligi nacija, odnosno po dvije utakmice sa svakim protivnikom. Pobjednici grupa u Ligi A igraju za titulu ovog takmičenja na završnom turniru, dok će posljednjeplasirane ekipe ispasti u Ligu B.

Liga nacija starta već u septembru, a prvi mečevi igraju se od 3. do 5. septembra, dok je drugo kolo na rasporedu tri dana kasnije. Treće i četvrto kolo igra se u oktobru, a peto i šesto u novembru ove godine.

Top Komentari

Jebivjetar
Engleska,Francuska,BiH,Hrvatska moja zelja
2 1
DadiG
Švica/Engleska, Italija, BiH, Island
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi