S koje je planete Harry Kane?

Kakva sezona za Kanea

S koje je planete Harry Kane?

Edmir Škorić

Harry Kane igra sezonu života i ako ovako nastavi sljedeća Zlatna lopta je njegova.

Prosto da čovjek ne povjeruje s kakvom lakoćom Kane postiže golove, a u današnjem meču protiv Southamptona zabio je tri komada i u 2017. godini je u 50 mečeva postigao čak 55 golova.

Više i od Lionela Messija, koji je dao 54 gola na 64 meča, ali i od Cristiana Ronalda, koji je za 59 nastupa postigao 53 gola, koliko je dao i Bayernov Robert Lewandowski u 55 mečeva, dok je Edinson Cavani u 62 nastupa postigao također 53 gola.

Dakle, Kane je najbolji strijelac na svijetu u 2017. godini, srušio je i 22 godine star rekord Alana Shearera, pa je u kalendarskoj godini zabio 36 premierligaških pogodaka.

Dao je i šest hat-trickova u Premier ligi, što je više od bilo kojeg drugog igrača, a kada ovome dodamo da je dva puta proglašen za najboljeg igrača mjeseca i da je imao ukupno 8 hat-trickova i 10 asistenncija, onda znate o kakvom se majstoru radi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kane je u Tottenham došao 2009. godine kao tinejdžer iz Watforda, mada je ponikao u Arsenalu i ovaj 24-godišnji engleski reprezentativac je trenutno prvi strijelac lige sa 18 golova.

U prošloj sezoni dao je ukupno 35 golova, sezonu ranije 28, a u sezoni 2014/15 31 pogodak. Kako sezone prolaze, Kane je sve bolji i bolji i teško da će nakon svega što je napravio ostati član Spursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi