Spektakl na Boxing Day: Rapsodija Tottenhama, Kane ispisao historiju
Ukupno je Kane u godini na izmaku odigrao 50 utakmica i postigao nestvarnih 56 golova, te je završio kao prvi strijelac u Evropi ispred Messija.

Spursi zablistali protiv Southamptona

Spektakl na Boxing Day: Rapsodija Tottenhama, Kane ispisao historiju

Ako je suditi po prvoj utakmici, Boxing Day 2017. godine mogao bi se dugo pamtiti. Tottenham je na Wembleyju u utakmici sa sedam pogodaka savladao Southampton rezultatom 5:2, a prvo ime susreta ponovo je bio fenomenalni Harry Kane koji je drugu utakmicu zaredom postigao hat-trick.

Spursi su otpor Tottenhama lomili do 22. minute, kada je Kane na asistenciju Eriksena glavom pogodio za 1:0. Taj gol je Kaneu bio 37. premierligaški gol u 2017. godini kojim je srušio 22 godine star rekord Alana Shearera, koji je 1995. godine postigao 36 pogodaka.

S obzirom da je do kraja utakmice Kane postigao još dva gola, stigao je do brojke od 39 golova u Premier ligi u 2017. godini. Ukupno je Kane u godini na izmaku odigrao 50 utakmica i postigao nestvarnih 56 golova, te je završio kao prvi strijelac u Evropi ispred Messija.

Kane je u 39. minuti postigao i svoj drugi gol za 2:0, da bi u 49. Dele Alli veoma lijepim golom povisio prednost Tottenhama. Samo dvije minute kasnije, tačnije u 51. minuti, u strijelce se nakon dvije asistencije upisao i Son koji je pogodio za 4:0.

Činilo se da će Southampton doživjeti pravu katastrofu, ali je u 64. minuti Boufal uspio pogoditi za smanjenje rezultata na 4:1. Tri minute nakon toga, Harry Kane je maestralno pogodio za 5:1 i time kompletirao svoj hat-trick. Konačnih 5:2 postavio je u 82. minuti Dušan Tadić, kojem je pomogla i nešto lošija reakcija golmana Spursa Huge Llorisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham sada zauzima četvrto mjesto na tabeli sa 37 bodova nakon nepotpunog 20. kola, dok je Southampton na 13. poziciji sa 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti