Zaboravite Shearera, tu je Harry Kane
Kane možda neće odvesti Tottenham do titule kao što je Shearer Blackburn, ali definitnivno je danas ušao u historiju

Oborio 22 godine star rekord

Zaboravite Shearera, tu je Harry Kane

Paklen je Harry Kane igrač, definitivno. Neće mnogi sebi priznati da je danas teže biti vrhunski napadač, nego 90-ihm no šta god mislili, Kane je danas ušao u historiju.

Alan Shearer 22 godine bio je vlasnik rekorda po broju golova u jednoj kalendarskoj godini. Te 1995. njegov Blackburn je postao prvi mali klub koji se dokopao titule Premiershipa, a legendarni Alan postigao je 36 golova.

Harry Kane možda nije toliko utjecajan igrač i teško da će njegovi golovi pomoći Tottenhamu da osvoji prvenstvo, no od danas on je novi rekorder. Na Boxing Day primio je najljepši poklon. Defanzivci Southamptona pustili su ga da sa dva metra postigne 37. gol u 2017.

Kaneov podvig još je veći jer je za razliku od Shearera svojih 37 dostigao na 36. utakmici. Sheareru je trebalo 45. Osim toga, ove godine Kane je sedam puta uknjižio het-trik.

"Nismo još vidjeli najbolje od Harryja, mislim da se još može poboljšati", rekao je njegov trener, Mauricio Pochettino poslije utakmice s Burnleyem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Obično biste očekivali da će napadač svoj vrhunac doživi u dobi od 27 ili 28 godina, pa još uvijek ima dovoljno vremena na svojoj strani. Koliko dugo igrač može nastaviti nakon toga ovisi o tome koliko je profesionalac, kako dobro ulaže u sebe, ali ja ne brinem za njega. Harry je iznimno profesionalan i zreo u svom pristupu. Njegov mentalitet je izvrstan."

U međuvremenu zabio je Kane još dva gola za osmi ovogodišnji het-trik...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi