Zenicom ponovo zavladala reprezentativna euforija

Počela prodaja ulaznica

Zenicom ponovo zavladala reprezentativna euforija

Zenica je dugo godina bila bastion fudbalske reprezentacije BiH, slijevalo se u taj grad - centar Bosne uvijek više navijača nego što bi zaista da su se utakmice igrale u Sarajevu. To je činjenica i ne treba je osporavati. 

Ljudima iz ostatka BiH, barem onima kojima je od presudne, skoro životne važnosti gledati utakmice Zmajeva uživo, Zenica je više naruku. U Sarajevu, odnosno na Koševu tribine bi se napunile rijetko kada. U Sarajevu malo šta raju zanima.

I vladalo je to nekako od preporoda koji smo doživjeli pod vodstvom Ćire Blaževića. Rijeke ljudi su tekle, kampovalo se ispred poslovnica, praznici graje i euforije su vladali.

No nekako poslije učešća na Svjetskom prvenstvu počelo je da opada intereovanje za utakmice naše reprezentacije, pa je čak jednom prilikom i sam Edin Džeko kazao kako bi trebali razmisliti da se igra negdje drugdje jer atmosfera uopće nije onakva kakva je prije bila i kojom se Zenica ponosila.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dolaskom Roberta Prosinečkog situacija se drastično promijenila, sa nekoliko dobrih rezultata i nakon plasmana u viši rang Lige nacija, reprezentacija je ponovo postala popularna i Zmajevi su ponovo interesantni.

Danas su naime puštene u prodaju ulaznice za mečeve protiv Armenije i Grčke, a već od samog starta zabilježeni su redovi kao nekada. Ne sumnjamo da će i na Grbavici, a ponovo i u Zenici atmosfera biti vrhunska i da će Zmajevi uspjeti prve dvije prepreke u kvalifikacijama za Euro 2020 apsolvirati kako treba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi