S ocjenom 9.2: Bh. reprezentativac u timu 5. kola kvalifikacija za EURO

Odigrao sjajan meč protiv Lihtenštajna

S ocjenom 9.2: Bh. reprezentativac u timu 5. kola kvalifikacija za EURO

A. Čaušević

U petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine Bosna i Hercegovina je pred manje od četiri hiljade gledaoca pobijedila Lihtenštajn. sa 5:0. 

Izabranici Roberta Prosinečkog su posljednjih desetak minuta zabili četiri gola i na kraju stigli do ubjedljivog trijumfa iako to na terenu i nije izgledalo tako lako kao što rezultat pokazuje.

Svoj najbolji meč u dresu reprezentacije odigrao je Amer Gojak koji je postigao prvi i posljednji gol na utakmici.

Nastup veznjaka Dinama poznati portal Sofa Score je ocijenio ocjenom 9.2 te 22-godišnjeg veznjaka uvrstio u tim 5. kola kvalifikacija.

Gojak je na ovom susretu je upisao i asistenciju za pogodak Edina Džeke, imao je učinak od 92 % preciznih pasova te tako još jednom pokazao da se radi o igraču pred kojim je svijetla budućnosti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Team of the Week provided by Sofascore LiveScore

Inače, najbolje ocijenjeni fudbaler u petoj rundi je Harry Kane s ocjenom 9.9. Napadač Engleske je zabio hat-trick Bugarima. Visoke ocjene su još dobili Danac Christian Eriksen (9.7) i Austrijanac Konrad Laimer (9.4).

Tim kola u formaciji 3-4-1-2 čine: Tatarasuanu (Rumunija) - Hovland (Norveška), Struna (Slovenija), Lindelof (Švedska) - Skulason (Island), Gojak, Laimer (Austrija), Coman (Francuska) - Eriksen (Danska) - Petković (Hvatska), Kane (Engleska).

Top Komentari

Ramoramo
Novi Pjana
3 0
karlhajncbrazzzo
Ni Pjana ni Miske, već Amer Gojak! :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije