S Vahom nema šale: "Šiša, Playstation... To neću da vidim"

Želi napraviti rezultat

S Vahom nema šale: "Šiša, Playstation... To neću da vidim"

Čelična disciplina po kojoj je poznat Vahid Halilhodžić odnedavno se može vidjeti i u dalekom Maroku.

Naš proslavljeni fudbalski trener nedavno je napustio Nantes i vratio se selektorskom poslu. Preuzeo je selekciju Maroka na čijoj klupi je naslijedio Hervea Renarda, a kako bi ostvario ciljeve koji su pred njim postavljeni, bio je primoran da posegne za svojim mjerama.

Tako je Halilhodžić najprije na prvi popis uvrstio više od 40 imena, kako bi se uvjerio u kvalitete svakog od njih, a sada je uveo u nekoliko zabrana kojih će se igrači morati da pridržavaju ukoliko žele ostati u nacionalnom timu.

"Nekih stvari više ne smije biti. Šiša, Playstation... Sve to zabranjujem", poručio je jasno Halilhodžić.

Halilhodžić je 'probleme' sa Sonyjevom čuvenom konzolom imao i 2003. godine kada je pozvan da Stade Rennes spasi od ispadanja. Uoči odlučujuće utakmice protiv Strasbourga uhvatio je dvojicu fudbalera kako do kasnih sati igraju Playstation, a iako se radilo o jednima od najboljih u timu, preko toga nije želio preći i obojicu je poslao kući.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bili su to naši najbolji defanzivci, ali svejedno... Pravila se moraju znati. Srećom, na kraju smo pobijedili", prisjetio se Vaha.

Kao selektor marokanske reprezentacije Halilhodžić inače mjesečno zarađuje oko 80.000 eura.

Top Komentari

BJB1
Idi vaha ne seri,uzmi neki ozbiljan klub treniraj.sve stoji dobar trener al drage ti pare seronja ,idi u trabzon i po africi treniraj.ko ce te bola
8 12
Fce
80 000 eura mjesecno to Vaha majstore
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi