Zvijezda PSV-a se odbila odazvati Halilhodžiću
Foto: EPA

Trenutno igra za Holandiju

Zvijezda PSV-a se odbila odazvati Halilhodžiću

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić odmah po preuzimanju reprezentacije Maroka zasukao je rukave i napravio prve rezove.

Zbog neslaganja s klupskim rukovodstvom Vaha je nedavno odlučio da napusti Nantes, a za novim poslom nije dugo tragao, pošto je od prošlog četvrtka i zvanično na klupi Maroka.

Kao ciljevi pred Halilhodžićem su postavljeni plasman na Mundijal u Kataru, te dobri rezultati na Afričkom kupu nacija, a koliko je ozbiljno pristupio novom poslu svjedoči i to što je za predstojeće prijateljske utakmice pozvao čak 46 igrača.

Želi Halilhodžić vidjeti s čim raspolaže, a od novih imena na spisku našlo se i ono Mohammeda Ihattarena iz PSV-a, no ovaj 17-godišnjak na kraju se našem stručnjaku samo zahvalio. I to iz razloga što još nije odlučio da li će igrati za Maroko ili Holandiju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Poziv koji sam dobio predstavlja priznanje, ali još nisam donio odluku. Vidjet ćemo. Trenutno sam fokusiran da napravim nešto u fudbalu, ali, naravno, ne zaboravljam ni šta je Holandija kao zemlja sve uradila za mene", istakao je Ihattaren koji već igra za juniorsku selekciju Lala.

Halilhodžić je, podsjetimo, na klupi reprezentacije Maroka naslijedio Hervea Renarda koji je u julu otišao.

Top Komentari

Keno
Dobro ovaj makar zivi u toj zemlji ne kao ova nasa mraka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi