Vahid Halilhodžić zvanično predstavljen kao novi selektor Maroka
Foto: Screenshot

Novi angažman za proslavljenog bh. stručnjaka

Vahid Halilhodžić zvanično predstavljen kao novi selektor Maroka · Zvanično

Vahid Halilhodžić nije uspio pronaći zajednički jezik za čelnicima Nantesa pred početak nove sezone, pa je napustio klupu ovog francuskog prvoligaša.

Odradio je dobar posao 67-godišnji bh. strateg na kormilu Nantesa, a nakon napuštanja ove ekipe nije dugo čekao na novi angažman.

Pojavile su se špekulacije da će Halilhodžić preuzeti poziciju selektora reprezentacije Maroka, a to se danas i zvanično desilo.

Naime, Halilhodžić je danas zvanično predstavljen kao novi selektor Maroka, a tom prilikom je, između ostalog, istakao da je jedan od njegovih glavnih ciljeva plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Halilhodžić je na poziciji selektora Maroka zamijenio Harvea Renarda, a marokanski mediji tvrde da će bh. stručnjak mjesečno zarađivati oko 80.000 eura.

Vahid Halilhodžić se tako ponovo vratio u Afriku, a ovo mu neće biti prvi put da radi u Maroku s obzirom da je svojevremeno trenirao tamošnji Raja Casablanca.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Halilhodžić je vodio Velež, Beauvais, Raja Casablanca, Lille, Rennes, PSG, Trabzonspor, Ittihad, reprezentacije Obale Slonovače i Alžira, Dinamo, reprezentaciju Japana i Nantes.

Top Komentari

Mungos
Baka je za tebe izmislio patriotizam. Picko prodana!
0 15
Dela
SRETNO LEGENDO
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi