Sa Kodrom o novom klubu: Dolazi li Ramović? Dobar je, pratim ga dugo, ali..."

Proslavljeni bh. fudbaler govorio za SportSport.ba

Sa Kodrom o novom klubu: Dolazi li Ramović? Dobar je, pratim ga dugo, ali..."

Nakon dvogodišnje pauze Meho Kodro se vraća trenerskom poslu.

Legendarni bh. fudbaler i nekadašnji selektor "Zmajeva" od naredne sezone će ponovo raditi u Švicarskoj, a njegov novi klub je drugoligaš Lausanne-Ouchy koji je osnovan prije tek 20 godina.

U ovaj klub je došao zahvaljujući poznanstvu sa sportskim direktorom Hiracom Yaganom, koji je vrlo dobro upoznat s njegovim trenerskim znanjem i umijećem, jer mu je ranije bio trener u Servetteu.

"Sportski direktor je bio moj bivši igrač i, eto, preko njega otvorila se mogućnost da preuzmem Lausanne-Ouchy. Kontaktirao me je, predstavio viziju kluba i ambicije, a poslije nekoliko dana uvidio sam da je projekat uistinu zdrav i da se isplati pokušati. Klub je inače veoma mlad, osnovani su 2001. godine, ali konstantno su se dizali. Sada se žele malo stabilizovati. Uglavnom, zdrave ambicije", javio se Meho Kodro za SportSport.ba.

Za Kodru je ovo poslije Servettea drugi švicarski klub u karijeri.

"Pauzirao sam u posljednje dvije godine, ali to mi nije stvaralo nervozu. Mogao sam se vratiti i prije, bilo je poziva iz svakakvih zemalja, međutim nisam po svaku cijenu želio da negdje radim. Važno je da se kockice poslože u svakom pogledu", ističe Kodro.

Olakšavajuća okolnost mu je što danas poznaje dobro Challenge ligu.

"Da, sigurno. Kada sam prvi put odlazio u Švicarsku trudio sam se da što prije pohvatam konce, znao sam nešto od ranije, međutim današnje iskustvo je daleko veće. To je sada prednost. Upoznao sam sve, od klubova, do samog mentaliteta švicarskog naroda."

Kao jedno od pojačanja novog Kodrinog kluba spominje se Sinan Ramović, aktuelni fudbaler Željezničara.

"Bez dileme se radi o dobrom igraču, znam ga još iz vremena kada je bio u Veležu i pratio sam njegov razvoj. Ipak, ne bih želio da u ovom trenutku nešto više govorim na tu temu. Ima još igrača s naših prostora koje pratim i s kojima bih možda volio raditi, ali nije sve ni do mene."

U proteklom periodu Kodro je mnogo pratio svoj Velež i Premijer ligu BiH.

"Vidio sam da je prekinuto prvenstvo. Mislim da nije trebalo biti, sa sportske strane se morao naći način da se privede kraju na zelenom terenu i da se tek onda vidi ko je prvak, a ko ispada iz lige. Ja vjerujem u tu vrstu zasluge. Sve ostalo mi je kao vrsta politizacije."

Kodro je trenutno jedini Bosanac koji je igrao za Barcelonu. Sve vodi ka tome da će na Camp Nou i Miralem Pjanić.

"U posljednje vrijeme sam puno pričao na tu temu, često me novinari zovu, a moje mišljenje je isto. Siguran sam da je Pjanić kapacitet i profil igrača koji bi dobro došao Barceloni, ima sve što je potrebno, a i njemu samom bi bilo dobro da dođe do transfera. Način na koji Barcelona igra bi sve njegove kvalitete dovele do izražaja. Da li doći do transfera, ostaje nam da vidimo. Nadam se da hoće", istakao je Kodro na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi