Vlasnik bh. drugoligaša: Igrači će i na pauzi imati primanja, izgradit ćemo stadion i biti prvaci

Ambicije su veoma velike, što je i potvrdio u razgovoru za SportSport.ba

Vlasnik bh. drugoligaša: Igrači će i na pauzi imati primanja, izgradit ćemo stadion i biti prvaci

S. Mlaćo

Ambiciozni član Druge lige FBiH grupa Centar NK Vis Simm Bau spremao se za nastavak sezone i pohod ka tituli prvaka, no zbog pandemije koronavirusa sve je stalo.

U ovom klubu odradili su kvalitetne pripreme te spremili se za nove izazove, no sada su opet na pauzi.

Prvi čovjek kluba Mirza Mujkanović, ujedno vlasnik, u Njemačkoj prati cjelokupna dešavanja. Već ranije je najavio da želi ambiciozan kolektiv i projekat o kojem će se pričati.

Za SportSport.ba ističe da ga neće poremiti situacija zbog koronavirusa. Nogometašima i trenerima neće ukinuti sredstva, iako su na pauzi.

"Ne zavisim od Općine, dobijem mrvicu i ova situacija nas neće ni milimetra poljuljati. Ja novac dajem iz Njemačke, tačnije Gelsenkirchena, gdje živim i gdje je moja firma. Patimo kao klub jedino što ne igramo, krivo mi je što je sve stalo... Mi smo do 18. marta produžili sa treninzima, isplatili smo pripreme, te igrače do zadnjeg dana. Vjerovatno ćemo biti jedini klub u Drugoj ligi koji će svoje igrače plaćati dok ne krene sezona. Sigurno će dakle i na pauzi imati primanja. Imamo lijep kostur ekipe, te nam ne pada na pamet da igrače ostavimo na cjedilu u ovoj situaciji", priča Mujkanović.

Planovi kluba su i dalje ambiciozni. Na mjesto šefa struke u pauzi je stigao nekadašnji član Čelika i Sarajeva, Jasmin Džidić, koji će uskoro postati vlasnik UEFA PRO licence. Tu je još jedno dobro poznato ime.

"Imamo šefa struke Džidića, te Vukašina Petranovića i još četiri trenera. Svi će biti ispoštovani, plaćeni, kao i igrači".

Vis Simm Bau će u budućnosti igrati na stadionu koji će prema projektu biti prelijepo zdanje.

"Napokon i to privodimo kraju. Bili smo gotovo sve riješili na sistem privatizacije, našli smo sva rješenja po zakonu, ali sada je naravno stalo zbog korone. Imamo sjajan projekat, a otkrit ću vam da će biti 5.000 sjedećih mjesta".

Klub jasno želi naslov prvaka i plasman u Prvu ligu. Ispunjavaju sve uslove, a prednost nad drugoplasiranim Borcem iz Jelaha je jedan bod.

"Mi ne spavamo. Već smo u pregovorima sa 4-5 jakih imena koji će nas pojačati pri ulasku u Prvu ligu. Ne sumnjamo da ući u viši rang, imamo snagu, kapacitet, volju, želju... Ako se liga nastavi idemo da zadržimo to mjesto, a ako ne, onda upadamo direktno. Kada uđemo u Prvu ligu, jednu polusezonu ćemo igrati na nekom iznajmljenom stadionu, dok se naš ne napravi".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ističe da se građani u Njemačkoj pridržavaju pravila i propisa.

"Ja sam prvi koji je u Gelsenkirchenu povukao svoje ljude. Oni će sve dobiti plaćeno, a svi se pridržavamo pravila. Nećemo početi raditi, ne želim da neko od radnika oboli. Savjest bi me grizla. Građane ovdje moram pohvaliti, poštuju propise. 300.000 je stanovnika, a imaju 3 ili 4 preminula, ali i to su ljudi preko 80 godina. Polako se situacija ovdje smiruje", dodao je Mujkanović na kraju razgovora.

Top Komentari

Miky007
Gdje su sada oni papci sto udaraju po dijaspori? Mujkanovicu svaka cast!
5 0
Premier
E svaka čast
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi