Jusufbašić se vraća na bh. terene, potvrdio je bivši klub: "Ponuda koja se nije mogla odbiti"
Jusufbašić iz perioda dok je nosio dres NK GOŠK

U Bihaću su svjesni situacije u kojoj se nalaze

Jusufbašić se vraća na bh. terene, potvrdio je bivši klub: "Ponuda koja se nije mogla odbiti"

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Zanimljiv transfer dolazi iz Prve lige FBiH. Naime, nekada prvi strijelac ove lige Sabahudin Jusufbašić odlučio se vratiti 'velikom' nogometu.

Naime, Jusufbašića smo gledali do prošlog vikenda na utakmicama Premijer futsal lige, a sada je potpisao za NK Jedinstvo Bihać.

Bišćanima su pojačanja itekako potrebna u borbi za opstanak, pa je dogovorena saradnja sa iskusnim ofanzivcem, što je on i potvrdio.

"U srijedu putujem u Bihać, sve je dogovoreno", kazao je Jusufbašić za SportSport.ba.

U dosadašnjoj karijeri Jusufbašić je nastupao za NK Iskra, HNK Čapljina, NK GOŠK, NK Vitez, FK Sloboda, FK Velež, FK Olimpik, NK Zvijezda Gradačac, NK Metalleghe, FK Igman Konjic.

U Prvoj ligi je upisao više od 150 nastupa, a u Premijer ligi tačno 79.

Oglasi

Sa FK Sloboda i FK Igman Konjic osvajao je titule prvaka i izborio plasman u Premijer ligu, dok je prvi strijelac drugog ranga bh. nogometa bio u sezoni 2010/11.

Vijest da Jusufbašić ide u Bihać potvrdili su iz MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, premijerligašu u kojem je Jusufbašić pružao kvalitetne partije te bio jedan od najzaslužnijih što ovaj tim se nalazi u gornjem dijelu tabele.

"Obavještavamo sportsku javnost da je dogovoren sporazumni raskid ugovora sa Sabahudinom Jusufbašićem.
Rasni strijelac i još bolji momak, kome je ovo prva sezona u futsalu, što je i prezentirao kroz 12 golova u dresu Sloge.

Hvala našem Budi na svemu i uvijek je dobro došao u našu Slogu.

Ponuda koja je stigla iz Bihaća jednostavno se nije mogla odbiti i nismo htjeli praviti probleme momku koji je svoj odnos prema Slogi pokazao na najbolji način.

Našem Budi želimo sreću i što više golova u dresu NK Jedinstva, kome sljedi velika borba za opstanak u Prvoj ligi FBIH", naveli su iz MNK Sloga.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Jedinstvo je u žestokoj borbi za opstanak, a prvenstvo u Prvoj ligi FBiH se nastavlja. Duga pauza je iza nas, a Bišćani u prvom kolu gostuju kod BFK Simm Bau.

Meč se igra u subotu 09.03.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi