Bihać je položio ispit, broj navijača danas sve govori
Lijepo je bilo pogledati na tribine FOTO: NK Jedinstvo zvanična stranica

Sve je proteklo u fer i korektnoj atmosferi

Bihać je položio ispit, broj navijača danas sve govori

Samir Mlaćo

Veliko zanimanje ljubitelja nogometa izazvao je dolazak mostarskog Zrinjskog u Bihać.

Veliko zanimanje ljubitelja nogometa izazvao je dolazak mostarskog Zrinjskog u Bihać.

Aktuelni prvak i osvajač Kupa bio je rival NK Jedinstvo u susretu četvrtine finala Kupa naše zemlje. Jedinstvo već 16 godina nije u Premijer ligi, zaista to djeluje tužno, a koliko su se navijači poželjeli 'velikih' utakmica pokazao je i današnji meč koji je pripao gostima 1:0.

Čak 4.000 gledalaca ispratilo je današnji meč Pod Borićima, bila je tu i grupa navijača iz Mostara, a treba istaći da su i gosti dobili aplauz publike.

Sve je prošlo itekako fer i korektno, bez ijedne mrlje, te domaćini zaslužuju sve pohvale za samu organizaciju meča, ali i pruženi otpor na terenu.

Navijači su bili i na drugoj strani, sve uz fer i korektno navijanje: Vlasti u Bihaću su sada na velikom ispitu!                                                                                           

Potrudili su se da to bude spektakl i na kraju se to i desilo.

Oglasi

Jedina zamjerka definitivno ide na teren koji je bio u veoma lošem stanju. Jasno je da klubovi iz pomoć Saveza moraju nešto učiniti i na prvoligaškim stadionima, te će time i sam kvalitet nogometa se podići.

Vidjelo se i danas da gosti samo čekaju kraj meča i da je glavni cilj da ne bude povreda.

NS FBiH će definitivno morati nešto da učini po tom pitanju, ako je bilo šta očekivati od Saveza koji 'dozvoli' pauzu između dvije polusezone od novembra do marta.

Toliko dugo da zaboravite i kada igrate te na kojem ste mjestu, ali i klubovi su svakako oni koji za to zaslužuju kritike, jer očigledno da im to odgovara, što je zaista nevjerovatno, po bilo kakvoj razumnoj logici.

Trener Zrinjskog otvoreno o terenu

"Poslije 45 godina sam ovdje. Davno sam bio ovdje... Ljudi nas dočekali lijepo, ljudski i pošteno. Prepao sam prije utakmice zbog terena, ali na kraju je sve dobro prošlo. Sve je ok.

Kod nas nema prvi i drugi sastav. To su igrači koji su bili najsvježiji, a teren je bio čudan. Glina ili šta. Nismo došli da kritikujemo nekoga, jasno je bilo da nema kukanja, rekli smo u svlačionici igrat 90 minuta, pružiti najbolje što se može i to je to. Bitno je samo da smo zdravi, a Jedinstvu želim puno sreće u prvenstvu, trebat će im.", rekao je poslije meča u Bihaću šef struke Zrinjskog Željko Petrović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Treba istaći da je bihaćki stadion dobio i LED semafor, da se u mnogima stvarima napreduje, ali da će i teren morati što prije da bude uređen.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Vise navijaca kod Jedinstva nego u 3 utakmice Zrinjskog. Koliko dominiraju klubovi nasi pored katolickih i pravoslavnih.
0 4
Hanibal
Nije mi samo jasno kako to skutori uzese igraca iz Olova koji sada dade gol jedinstvu. Ovaj Hrvanovic je sigurno dobar igrac, cim su ga skutori uzeli. FK Sarajevo umjesto da se okrenu oko sebe idu u juznu Ameriku i dovode lose igrace. Ima Stupcanica sigurno jos 2-3 izuzetna igraca, koji su bolji od pola onih iz Sarajeva.Onaj africki igrac pravio je dar mar protiv Sirokog brijega u kupu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi