Šabić: Kako mogu da budem zadovoljan nakon svega?

Šef struke Zvijezde za SportSport.ba o pripremnom periodu

Šabić: Kako mogu da budem zadovoljan nakon svega?

S. Mlaćo

Zvijezda iz Gradačca početak drugog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije BiH dočekati će sa prvog mjesta. Zvijezda je u prvom dijelu definitivno pokazala najviše i iznenadila mnoge, s obzirom da su očekivala velika borba Sloge i Olimpika, koji su ipak ostalima za leđima timu iz Gradačca.

Velike zasluge za to svakako pripadaju i ambicioznom treneru Nerminu Šabiću koji je posložio kockice i napravio momčad koja igra za gol više, što je na kraju i donijelo jesenju titulu na Banja Ilidžu.

Zanimljivo da Zvijezda tokom zimske pauze nije otišla na pripreme u toplije krajeve, što je svakako izazvalo negodovanje navijača ovog tima, koji su svjesni da njihovi ljubimci i nisu imali  normalne uslove za rad. Svjestan toga je i sam Šabić koji je govorio za SportSport.ba o odrađenim pripremama, vremenskim neprilikama, Slogi i Olimpiku, te drugom dijelu sezone.

"Iskren da budem nisam zadovoljan odrađenim pripremama s obzirom na uslove u kojima smo radili. Nismo odradili zacrtano, vrijeme nam je otežavalo rad, posebno ovih zadnjih deset dana. Nismo uspjeli da obezbijedimo finansije za pripreme i to je otežavajuće za nas. Završili smo prvi i svi su očekivali da nastavimo kvlatetan kontinutet rada, planirali smo u toplije krajeve, ali do toga nije došlo. Zadnja sedmica će biti još veći problem, ne samo za nas, nego za sve klubove jer se najavljuju veće padavine. Kako god nisam zadovoljan zbog tih stvari, a na rad igrača se ne mogu žaliti", kazao je Šabić.

Glavni konkurenti timu sa Banja Ilidže u drugom dijelu sezone biti će Olimpik i Sloga Simin Han. Šabić ističe da nije puno pratio ova dva tima u pripremnom periodu.

"Iskren da budem nisam ih previše pratio. Ono što je zanimljivo jeste da su 3-4 igrača koja smo mi htjeli završila u Olimpiku, tako da njih poznajemo. U Slogi je puno novih igrača, ali ja sam više pratio svoju ekipu sa željom da još više napredujemo. Spremamo se za svaku utakmicu posebno i tako ćemo raditi iz sedmice u sedmicu. I jedni i drugi su veoma jaki, bit će zanimljivo proljeće. Ipak, infrastruktura je veliki problem u našoj zemlji i te stvari nam onde svima prave probleme", jasan je šef struke Zvijezde.

Raduje ga što njegova momčad nije doživjela velike promjene u igračkom kadru, što je priznaje i bio cilj uoči odlaska na pauzu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Insistirao sam na tome da zadržimo trenutni igrački kadar i u tome smo uspjeli, osim par odlazaka. Dobili smo i 3-4 nova igrača koji su adekvatne zamjene i u tom pogledaju možemo biti zadovoljni. Vjerujem da ćemo nastaviti raditi kao do sada, ostali smo skoro svi zajedno i nemamo problema sa upoznavanjem, te tu vidim našu prednost u odnosu na rivale", dodao je na kraju razgovora Šabić.

Zvijezda će drugi dio sezone otvoriti domaćim susretom protiv Igmana iz Konjica naredne subote.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi