Šabić: Želimo imati prepoznatljivu igru

Zvijezda uvezala dvije pobjede

Šabić: Želimo imati prepoznatljivu igru

E. Škorić

Nermin Šabić, trener Zvijezde iz Gradačca, pohvalio je igrače nakon nove pobjede.

Zvijezda je jučer na Banja Ilidži sa 2:0 savladala Slogu u derbiju kola, pa se sa šest bodova našla na vrhu i tamo želi da ostane.

"Moram biti zadovoljan, kako igrom, tako i rezultatom. Ono što se i očekivalo i na čemu radimo, pokušavamo napraviti neku prepoznatljivu igru. Iz dana u dan želimo napredovati. Sloga je bila i favorit i ima ambicije da uđe u viši rang i to je bio dodatni motiv igračima", rekao je Šabić za SportSport.ba, dodavši:

"Sigurno je lijepo kada ne primite pogodak i to ulijeva sigurnost. Zasluge za dobre igre pripadaju čitavoj ekipi, svi su zaslužni što nismo primili gol. Pokušavamo da igramo organizovanu odbranu sa svim igračima. Pohvalno je da pravimo šanse, a na nama je da kroz treninge i rad poboljšamo realizaciju u budućim utakmicama".

Nakon dvije pobjede, Zvijezda ide na dva gostvanja, u Jajce i Živinice. 

"Idemo u Jajce da ostvarimo pozitivan rezultat. Nikoga ne trebamo potcijeniti, ali ni precijeniti. Ulazimo u ovaj susret maksimalno angažovani, da pokušamo da se vratimo kući neporaženi. Najvažnije je da nastavimo kontinuitet dobrih treninga", dodao je Šabić.

Dvostruki strijelac Zvijezde bio je Cvijanović, koji je u klub stigao zimus. U Gradačcu se nakon dužeg perioda ponovo mogla vidjeti sinergija između igrača i navijača, tribine Banja Iliže ponovo se pune i možemo konstatovati da se euforija vratila u grad Zmaja od Bosne.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi