Bayern pojačanje pronašao u RB Leipzigu?
FOTO - EPA

Sabitzer na meti Bavaraca

Bayern pojačanje pronašao u RB Leipzigu?

A. Beganović

Austrijski reprezentativac Marcel Sabitzer mogao bi ovog ljeta pojačati redove njemačkog prvaka Bayerna.

Prema pisanju njemačkih medija Sabitzer se nalazi na listi Bayernovih želja, a kako mu ugovor sa RB Leipzigom ističe za godinu dana, njegov transfer se čini kao realna opcija.

Njemački prvak je spreman RB Leipzigu na ime obeštećenja ponuditi 18 miliona eura plus određene bonuse, a ova cifra trebala bi zadovoljiti apetite Laipziga.

Sabitzer je u Leipzig stigao prije šest godina kada je ovaj klub igrao 2. Bundesligi. Stigao je iz RB Salzburga, a osim za ova dva kluba nastupao je još za Admiru i Rapid iz Beča.

Ukupno je za RB Leipzig odigrao 227 utakmica i pritom je postigao 52 pogotka kojima je dodao 42 asistencije. Za reprezentaciju Austrije je odigrao 54 utakmice na kojima je postigao osam pogodaka.

Bayern sa Nagelsmannom bez pobjede u pripremnim utakmicama

Bayern je pod vodstvom novog trenera Juliana Nagelsmanna odigrao četiri meča i četiri puta je ostao bez pobjede.

Najteži poraz bio je onaj na Allianz-Areni pred oko 10.000 navijača. Njemački prvak poražen je s 3:0 od Napolija. Nije prijatno, čak i ako se zna da je Napoli razliku stvorio u drugom dijelu kada su rezervisti nastupali za Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bilo je OK u prvom poluvremenu, ali drugo je jednostavno bilo loše. Nije bilo dobro. Zapravo smo postigli tri autogola u drugom poluvremenu", kaže Nagelsmann, a pod "autogolove" misli na pogreške svojih igrača.

Nagelsmann tvrdi da nije nimalo lako ni prijatno imati ovako lošu seriju, ali opet dodaje da se radi o pripremnim utakmicama i da ne treba paničariti, te da je jednostavno svima želio dati priliku da pokažu mogu li igrati u Bayernu ili ne.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burazengija
Bas me cudi da je pronasao pojacanje u Leipzigu. Svaka veca ekipa ima svoju filijalu za razvoj igraca samo Bayern citavu ligu hahaha..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi