Nedavno se obrukao za sva vremena, pa ga Bayern poslao na novu posudbu

Nedavno se obrukao za sva vremena, pa ga Bayern poslao na novu posudbu

Edmir Škorić

Joshua Zirkzee propisno se obrukao prije desetak dana u prijateljskoj utakmici Bayerna i Ajaxa.

Tada je komentator TV prenosa u šali kazao da bi nakon tog poteza Zirkzee mogao na transfer listu. Desetak dana kasnije, mladi igrač je posuđen u Belgiji Anderlechtu.

Belgijski mediji su objavili da je posuđen Anderlechtu, s tim da ipak ovaj klub nema pravo otkupa igrača na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Dakle, on će narednu sezonu biti član Anderlectha, jer nema za njega mjesta kod Juliana Nagelsmanna u timu, ali Bayern ga se ipak ne želi odreći jer smatra da posjeduje kvalitete za ovaj tim.

Zirkzee je s Bayernom ugovorom vezan do 2023. godine, a 20-godišnji napadač je prošle sezone igrao na posudbi u Parmi. Trenutno ima tri nastupa za mladu nizozemsku reprezentaciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi