Sablić: Mogao sam otići iz Širokog, bile su ponude, ali ovdje mi je lijepo

Produžio vjernost Širokom Brijegu

Sablić: Mogao sam otići iz Širokog, bile su ponude, ali ovdje mi je lijepo

Hrvatski strateg Goran Sablić vodit će Široki Brijeg i sljedeće sezone. Ugovor sa bh. premijerligašem Sabliću je važio do kraja aktuelne sezone, međutim sve dileme oko toga hoće li i sljedeće sezone voditi plavo-bijele otklonjene su na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj je saopšteno da je dogovoreno produženje saradnje.

Time su ujedno pale u vodu špekulacije da bi tridesetosmogodišnji Sinjanin mogao preuzeti Željezničar, u čemu, prema onome što je rekao za SportSport.ba, nema ni truna istine.

"Sa Širokim Brijegom sam formalno dogovorio produženje saradnje još ranije, prije otprilike dvije sedmice, ali s tim nismo izlazili u javnost. U toj situaciji je najmanje bilo bitno hoće li Sablić ostati ili ne. Meni je lijepo u Širokom Brijegu i da nije tako sigurno ne bih produžio ugovor. Napravili smo dosta dobrih stvari, a uvjeren sam da ćemo još napredovati", kazao je Goran Sablić za SportSport.ba.

Sablić u ugovoru ima opciju da može napustiti Pecaru ukoliko dobije ponudu iz jače lige.

"U dva navrata sam imao mogućnost da odem iz Širokog Brijega, ali nisam želio da to činim u toku sezone, cilj mi je bio odraditi ugovor do kraja. Isto tako, želim se odužiti ljudima iz Širokog Brijega koji su mi omogućili da radim ovdje. U životu obično nikada ne možete predvidjeti šta budućnost može donijeti. Ako dođe neka interesantna ponuda, svakako da bih je uzeo u obzir, međutim trenutno sam fokusiran samo na Široki Brijeg."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A Željezničar?

"Ma ne, nema uopšte istine u tome...", bile su riječi Sablića na kraju razgovora.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi