Sablić: Vrlo važno je proljeće otvoriti pozitivno

Trener Širokog Brijega pred Sarajevo

Sablić: Vrlo važno je proljeće otvoriti pozitivno

Nadolazećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi BiH.

Drugi dio sezone Široki Brijeg će otvoriti utakmicom protiv Sarajeva, što će ujedno biti i derbi kola, a pred nedjeljni meč na Pecari je održana konferencija za medije na kojoj je govorio trener Goran Sablić.

"Vrlo je važno da proljeće otvorimo pozitivno. I učinit ćemo sve za pobjedu u nedjeljnom derbiju protiv jedne jako kvalitetne momčadi kao što je Sarajevo", kazao je, između ostalog, Sablić.

Kada je, pak, riječ o ambicijama plavo-bijelih u nastavku sezone Sablić je istaknuo kako je cilj „izboriti izlazak u Evropu, za što Široki ima dobru podlogu u jesenskoj momčadi ojačanom u prijelaznom roku pristiglim igračima“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodao je kako će protiv Sarajeva, koje je također jasno istaknulo svoje visoke ambicije, biti potrebno odigrati mudro i pametno za osvojiti sva tri boda.

Širokobriježani u ovom meču neće moći računati na Matića (povreda), Peku (tri žuta kartona) i Bagarića (još se čekaju papiri iz Bjelorusije).

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti