Sablić: Zanimaju nas isključivo tri boda

Široki dočekuje Željezničar

Sablić: Zanimaju nas isključivo tri boda

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sutra na domaćem terenu igraju protiv Željezničara derbi 17. kola Premijer lige BiH.

Prije nekoliko dana Plavi su slavili na Pecari sa 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, pa je jasno da domaći tim želi osvetu. Trener Širokog, Goran Sablić, izjavio je da ga zanimaju samo tri boda u sutrašnjoj utakmici.

"Očekujem dosta sličnu utakmicu, tvrdu. Vjerujem da možemo bolje odigrati nego u Kupu, iako momcima nemam toga previše za zamjeriti u toj kup utakmici koja je mogla otići i na našu stranu. Imamo prostora za napredak, posebice po pitanju agresivnosti. Dobro smo sve izanalizirali i očekujem da ćemo izvući pouku iz tog poraza", rekao je Sablić za zvaničnu stranicu NK Široki Brijeg, te dodao:

"Već smo obavili razgovor s igračima i mislim da zaista nemamo razloga pognuti glave. Bitno je u nedjelju ući s punim srcem i dati sve od sebe, pokazati karakter, kao i popraviti reakciju u završnici naših akcija. Rezultat onda ne bi trebao izostati, iako imamo dosta problema s izostancima, od ranije Josipa Ćorića i Čabraje, sada još Bilobrka i Dine Ćorića, a upitni su nam i Matić i Marković. Kući uvijek želimo pobijediti. Željezničar je iznimno kvalitetan rival, ali nas u nedjelju u derbiju zanimaju isključivo sva tri boda".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi