Bayern je završio veliki transfer, sretni će biti i Džeko i društvo

Problematična pozicija za Bavarce konačno je riješena

Bayern je završio veliki transfer, sretni će biti i Džeko i društvo

Samir Mlaćo

Bayern Munich će uskoro kompletirati veliki transfer. Naime, u ovaj klub stiže novi desni bek.

To je Sacha Boey koji stiže iz Galatasaraya, a sve je potvrdio Fabrizio Romano. Saga je time konačno završena, te će Boey potpisati ugovor do 2029. godine.

Odšteta Galatasarayu će iznositi između 28 i 29 miliona eura, a Romano je ekskluzivno donio i prvu fotografiju.

Uskoro će uslijediti ljekarski pregledati, te kada i to bude završeno, Boey će potpisati dugogodišnji ugovor.

Za ovog 23-godišnjeg desnog beka je to transfer života, ali i za Galatu sjajan posao jer ga je turski klub doveo prije skoro tri godine za samo milion eura, a sada će zaraditi na njemu ogromnu sumu novca.

Boey je ove sezone odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima i zabio je dva gola. Ponikao je u Rennesu, a igrao je još i za Dijon. Prije Bayerna povezivao se s PSG-om, no ponuda iz Pariza nikada nije stigla.

Oglasi

Bayern je bio u potrazi za desnim bekom, no spominjale su se neke druge opcije. Glavna opcija bio je Kieran Tripier, no posao je propao.

Newcastle nije pristao na prodaju jer nije imao rezervju opciju, pa je Bavarci morali gledati druge opcije. Brzo su se snašli, a sigurno će ovaj potez turskom klubu biti veliki udarac.

U borbi su za prvaka, ali ponudu iz Njemačke nisu mogli da odbiju.

Bayern u borbi za prvaka u Bundesligi, no Bayer Leverkusen igra sjajno i drži lidersku poziciju. Trenutno prednost Apotekara je četiri boda i jasno je da je sve otvoreno. Bayern se nada kiksu rivala i prilici da se dodatno približi, a onda i zasjedne na lidersku poziciju.

Već danas Bavarci imaju novi ispit u prvenstvu, a zove se Augsburg. Susret se igra od 15:30 sati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Leverkusen je prvak , bayern ako slučajno prođe Lazia kraj mu je u četvrtfinalu i kane dosao da osvoji titulu hahahaha to je jedina istina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi