Transfer završen, sutra stiže u Minhen za potpis: Niko ne vjeruje koga je Bayern doveo u zadnji tren

Ništa od Kierana Tripiera

Transfer završen, sutra stiže u Minhen za potpis: Niko ne vjeruje koga je Bayern doveo u zadnji tren

Endin Čaušević

U Bayernu rade punom parom da u završnici zimskog prelaznog roka dovedu pojačanje na poziciji desnog beka, a prvi izbor bio im je Kieran Tripier. No, transfer Engleza je propao, a Bavarci su sve iznenadili svojim rezervnim izborom.

Bayern i Newcastle pregovarali su prethodnih dana oko transfera Tripiera i činilo se da će engleski reprezentativac sigurno put Minhena, ali sada je već jasno da se to neće desiti.

Iako je Tripier imao želju da ide u Bayern i pristao je na uslove koje mu je njemački velikan ponudio na kraju Newcastle nije želio da proda iskusnog desnog beka jer nisu uspjeli da nađu zamjenu za njega.

Bavarci su morali da se okrenu drugim opcijama i kako piše ugledni Bild već sada je jasno ko će potpisati za Bayern u narednim danima.

Mnogi su iznenađeni odlukom da Bayern dovede Sachu Boeyja iz Galatasarayja i činilo se da je samo riječ o špekulaciji, no jasno je da je više od toga.

Oglasi

Bild piše da je Bayern kontaktirao čelnike turskog kluba, te da je i sam Boey bio šokiran ponudom iz Minhena i da je tražio od Galatasarayja da prihvate ponudu kako bi Francuz napravio transfer karijere.

U Galatasarayju se nisu puno protivili prodaji Boeyja jer im je Bayern ponudio čak 30 miliona eura plus dodatni bonusi za ovog desnog beka, te Bild navodi da je transfer dogovoren i da se samo čeka zvanična potvrda klubova.

Očekuje se da Boey već sutra doputuje u Minhen kako bi odradio ljekarske preglede, a zatim potpisao ugovor s njemačkim velikanom.

Za ovog 23-godišnjeg desnog beka je to transfer života, ali i za Galatu sjajan posao jer ga je turski klub doveo prije skoro tri godine za samo milion eura, a sada će zaraditi na njemu ogromnu sumu novca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boey je ove sezone odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima i zabio je dva gola. Ponikao je u Rennesu, a igrao je još i za Dijon. Prije Bayerna povezivao se s PSG-om, no ponuda iz Pariza nikada nije stigla.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mushe91
Ko prati fudbal zna da je kvalitetan igrač ,pogotovo ove sezone u LP.
0 0
Polovnjak i jest za bayern....ovakvih po Bundesligi metar ima cccc nego došlo vrijeme daj šta daš ... Ili što bi jedan glupan rekao Bayern slaže ekipu a ide kraj sezone buhahahahahaha crni bayern
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi