Nenad Bjelica došao kući, pogledao snimak i uzeo mobitel u ruke: Poruka Hrvata odjeknula u Njemačkoj

Napravio skandal i konačno se oglasio

Nenad Bjelica došao kući, pogledao snimak i uzeo mobitel u ruke: Poruka Hrvata odjeknula u Njemačkoj

E. Čaušević

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica našao se u centru skandala nakon što je na meču Bayerna i Union Berlina udario Leroyja Sanea. Hrvatu prijeti žestoka kazna, a on se sada oglasio kako bi pokušao objasniti šta se desilo i zašto je napravio takav skandal.

Bjelica je u drugom poluvremenu izgubio živce i pored aut-linije je udario Sanea nakon što je došlo do nesporazuma u borbi za loptu koju Hrvat nije dao igraču Bayerna.

Sve je eskaliralo verbalnim duelom, a zatim je na šok i nevjericu svih Bjelica udario njemačkog reprezentativca i sada mu prijeti žestoka kazna.

Bjelica je nakon utakmice izjavio da je on htio dati loptu Saneu, ali da ga je igrač Bayerna odgurnuo i da je zbog toga tako reagovao.

Međutim, kada je hrvatski stručnjak sam shvatio kakav linč njemačke javnosti doživljava ponovo je odlučio da se oglasi i koliko-toliko pokuša da objasni da je zapravo on glavni krivac za taj skandal u Minhenu.

Oglasi

"Gledao sam nekoliko puta ponovljeni snimak te situacije ovako miran i staložen. Reagovao sam onako kako nikako nisam smio. Žao mi je i izvinjavam se ekipu, klubu i Leroyju Saneu", napisao je hrvatski stručnjak na Instagramu.

Bjelica je zbog svog sramotnog poteza dobio crveni karton i u narednom meču protiv Darmstadta ga neće sigurno biti, ali veliki udarac zadao mu je upravo Union Berlin koji je svog trenera suspendovao na tri meča.

Njemački mediji pišu da Bjelici prijeti suspenzija od čak mjesec i po, te da bi na taj način njegovo vrijeme u Union Berlinu sigurno bilo završeno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Javnosti u Njemačkoj zasmetalo je što se Bjelica odmah nakon utakmice nije izvinio Saneu i odbio je to da uradi tvrdeći da nije kriv, no sada je priznao svoju krivicu kada je pogledao šta je uradio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

payron
Ja sam protiv svakog nasilja pogotovo u sportu ali ovaj Sane je inace bezobrazan jer je tako I Manea izprovociro I dobio po nosu
0 1
Dzaba je nenade sta si prizno svoju krivicu i izvino se Saneu, opet ovdje ima Debila koji misle da si ispravno uradijo i da nisi kriv. Znas oni sve znaju i nemas samse protiv experata iako si ti sudjelovo u tome.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi