Sad je svima jasno zašto je Benatia "prevario" Manchester United

Ide u Katar

Sad je svima jasno zašto je Benatia "prevario" Manchester United

E. Čaušević

Marokanski fudbaler Medhi Benatia do kraja januara će gotovo sigurno napustiti Juventus.

Benatia se u posljednje vrijeme nije naigrao u dresu Stare dame, te je bilo očekivano da već ove zime pronađe drugi klub. Marokanac se u proteklih nekoliko sedmica povezivao s mnogim klubovima, no najveći interes za njega pokazao je Manchester United.

Mnogi su bili sigurni da će Benatia karijeru nastaviti u dresu Crvenih đavola, no onda je ovaj 31-godišnji fudbaler donio neočekivanu odluku da izabere na kraju Katar. Benatia će potpisati za Al-Duhail zbog kojeg je odbio mogućnost da pređe na Old Trafford, a razlog je više nego jasan.

Benatia je prvobitno sam htio da ga Juventus pusti u Manchester United i molio čelnike kluba da ne traže veliko obeštećenje, no onda se preko noći predomislio. Kada je došla ponuda gdje je novac igrao glavnu ulogu ovaj defanzivac se nije previše mislio, te je odlučio da izabere Katar.

On bi s katarskim klubom trebao potpisati ugovor na tri godine i dobiti čak pet miliona eura bonusa samo što je njih izabrao, a ne United. Također, Juve bi od njegove prodaje trebao zaraditi oko deset miliona eura. U Al-Duhailu će zarađivati skoro pet miliona eura godišnje, dok mu je United nudio 3,7 miliona eura.

Juve kao zamjenu doveo Martina Caceresa

Defanzivac Lazija Martin Caceres će po treći put postati igrač Juventusa nakon što je pristao da se pridruži Staroj dami za 600.000 eura.

Prema pisanju Sky Sport Italije, Caceres će u petak navečer završiti transer u Juventus i to će mu biti treći mandat u dresu Stare dame. Trenutno je na ljekarskim pregledima prije nego potpiše ugovor do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni Urugvajac je za Juve igrao tokom sezone 2009/10, a vratio se i dvije godine kasnije te je osvojio četiri Scudetta. Povrede su ga spriječile da bude standardan u Juventusu, pa je kasnije igrao za Southampton, Veronu i Lazio, a sada za zaista skromnu cifru stiže u redove prvaka Italije.

Podsjetimo, Caceres je stigao u Evropu 2007. godine, a od tada je bio član Villarreala, Recreativa Huelve, Barcelone, Juventusa, Seville, Southamptona, Verone i Lazija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Ne znam sta ce UTD-u ovaj lik. Nije nista bolji od ovih trenutnih. Da valja ostavio bi ga Juve sebi.
1 3
ArminA
Prije bi igrao u Engleskoj za 1 mil nego u Kataru ili Kini za 100 mil...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi