Sad se sve zna: Trener Celtica pojasnio Šimunovićevu odluku
Prosinečki je proteklih dana razgovarao sa mladim defanzivcem Celtica, no on mu je saopštio da se ne može odazvati njegovom pozivu (Foto: EPA)

Stoper Celtica je odbio igrati za BiH

Sad se sve zna: Trener Celtica pojasnio Šimunovićevu odluku

Trener Celtica Brendan Rodgers prokomentarisao je odluku štopera Joze Šimunovića da ne igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovinu, čime je na neki način spuštena zavjesa na ovu priču. 

Šimunović je posljednjih dana u žiži javnosti. Iako je ljetos tvrdio kako je čvrsto odlučio da u budućnosti igra za zemlju iz koje potiču njegovi roditelji, na kraju se predomislio i odbio je poziv selektora Roberta Prosinečkog da zaigra u predstojećim prijateljskim utakmicama.

Sve to je prilično razljutilo ovdašnju javnost koja ga je doslovno "razapela", a u Šimunovićevu zaštitu stao je Celticov trener Brendan Rodgers, koji tvrdi kako je nekadašnji fudbaler Dinama ispao pošten prema Bosni i Hercegovini.

"Jozo mi rekao šta misli o svemu, jednostavno je... Izabrao je Bosnu i Hercegovinu jer je smatrao da će tu imati veće šanse, ali osjećao je da to nije pošteno prema toj zemlji, jer njemu je u srcu Hrvatska. Vjerovatno je procijenio da bi uzeo mjesto nekom drugom igraču koji bi zaista želio igrati za Bosnu i Hercegovinu", kazao je Rodgers, pa dodao:

"Ispao je hrabar. Mnogi igrači u njegovoj poziciji bi odbili nazvati selektora, tražili bi da to trener uradi umjesto njih, ali Jozo nije tako postupio", riječi su trenera Celtica. 

Šimunović je, inače, rođen u Zagrebu. Nastupao je za sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske, ali poziv u "A" tim nikada nije dočekao... 

Top Komentari

Chupy
Dobro sam ja napisao, prosli komentar, na Bazdarevicevu "izjavu". Svi oni koji ne vole Bosnu i Hercegovinu i ne trebaju nam. Siroko im vrata bila otvorena, da li u Hrvatsku ili Srbiju. Bosanski pravoslavci, bosanski katolici, volite svoju BiH, to he vasa drzava, koliko i nas bosnjaka muslimana. Vas bosanske katolike u hrvatskoj nazivaju "hrvatski sljam", a bosanske pravoslavce odnosno srbe u srbiji nazivaju "oni iz bosne"! Pa ne vole vas "vasi" a vi patite za njima. Ovo vam ozbiljno kazem, vi imate problem sa svojim identitetom i sa svojom licnoscu. Vi bi ste da budete tamo neko, a tamo taj neko ne zeli da im "prismrdite"! Nas bosnjake nazivate turcima, a kad je se neko od nas identifikovao kao turcin itd itd Nikad, niti to zelimo. Mi smo bosnjaci muslimani i jedina zemlja koju volimo je Bosna i Hercegovina. I zelimo da je i vi volite jer je to i vasa Bosna i Hercegovina, kao i nasa. Kada tako budemo dozivljavali BiH, tada cemo imati dostojanstvene zivote svi. U Svicarskoj su tri govorna podrucja, njemacko, talijansko i francusko. Tu i zive ljudi podrijeklom iz njemacke, francuske, italije. Ali oni su svicarci i ne daju cuti nista protiv svicarske.
36 5
Lud
Ma ko j... kad je NIŠTA!!! :))
18 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi