Šimunović ciljao povratak među Vatrene, ali je stražnjicom zalupio vrata na dvije strane
Foto: EPA

Želio na Svjetsko prvenstvo

Šimunović ciljao povratak među Vatrene, ali je stražnjicom zalupio vrata na dvije strane

Midhat Šljivak

Štoper Celtica Jozo Šimunović (23) odbio je nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

On je odlučio da odbije poziv selektora Roberta Prosinečkog pred prijateljske susrete protiv Bugarske i Senegala, a glavni razlog je želja za dresom selekcije Hrvatske.

Šimunović se prošlog ljeta odlučio za promjenu državljanstva. Odrekao se dresa Hrvatske za čije je mlade kategorije nastupao i odlučio se za Bosnu i Hercegovinu, odakle su mu roditelji.

Međutim, sumnjive povrede su spriječile njegov debi za BiH u mandatu Mehmeda Baždarevića, ali iskrene želje nikad nije ni bilo. Šimunović se, prema nekim infromacijama iz Hrvatske, ponadao da bi se mogao naći na spisku Vatrenih za Mundijal, ali se grdno prevario.

FIFA pravila su sasvim jasna. U karijeri je samo jednom dozvoljena promjena reprezentacije i Šimunović je prihvatanjem bh. sportkog državljanstva izgubio pravo nastupa za Hrvatsku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Očigledno da to štoper Celtica nije znao. Njegova želja je oduvijek bila Hrvatska, ali sada neće moći da nastupa ni za jednu selekciju. Za BiH neće, za Hrvatsku ne može i stražnjicom je zalupio vrata na obje strane.

Top Komentari

Celtic
Ma jebat ga, nije Sergio Ramos ili Maldini, bolje staviti nekog našeg talenta koji će igrati srcem i boriti se. Nego ovog koji uskoro neće imati mjesta ni u Celticu.
72 2
criticos
Šimunović je izrazio želju da igra za BiH. Papirologija je bila sređena, a onda je gospodin iz Saveza tražio novac od Joze, što je ovaj odbio. Shvativši da je taj gospodin u talu sa Baždarevićem, odbio je igrati na drugoj utakmici. Kada je dobio novi poziv, požalio pojedinim članovima u Savezu da mu traže novce i shvatio da ovi to aminuju i da je ispao budala. Nakon toga je odbio poziv Robija jer mu ne pada na pamet da se odazove dok su god taj gospodin potraživač novca i ljudi kojim se žalio u Savezu. Jasnije?
38 46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti