Sada je sve gotovo: Roma i Inter postigli konačan dogovor!

Džeko definitivno potpisuje za Inter

Sada je sve gotovo: Roma i Inter postigli konačan dogovor!

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko definitivno ide u Inter.

Roma je, kako javlja Sky Sport Italia, prihvatila ponudu Intera i sada se očekuje da se okonča saga oko prelaska Džeke na Giuseppe Meazzu.

Rimljani su se dugo nećkali, a na kraju su prihvatili jednu od Interovih ponuda. Postignut je dogovor prema kojem će Džeko u Inter, a Romi će na ime obeštećenja pripasti 10 miliona eura uz mladog napadača Edoarda Verganija.

Vergani ima 18 godina i bio je predložen u sklopu dogovora sa Sassuolom oko transfera Stefana Sensija. Međutim, Sassuolo će umjesto Verganija uz 25 miliona eura dobiti od Intera 19-godišnjeg Andreu Adorantea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada je Džekin put iz Rima prema Milanu potpuno prohodan i samo je pitanje trenutka kada će Džeko i zvanično postati igrač Neroazzurra.

Podsjećamo, Džeko je velika želja novog Interovog trenera Antonija Conta, a Corriere dello Sport je danas objavio kako će transfer biti obavljen naredne sedmice, odnosno do kraja tekućeg mjeseca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

OR7
Edine neka bude hairli,konačno neću morati navijati za bordo dres,plava je prava....forca internacionale.....
0 18
mbape
Nema malom želji kolača Hahahaha
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi