Sada je sve jasno: Juventus se oglasio i otkrio koliko je platio Ronalda

Ronaldo iz Reala u Juve

Sada je sve jasno: Juventus se oglasio i otkrio koliko je platio Ronalda

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo odlučio je napustiti Real Madrid i karijeru će nastaviti u Juventusu.

Ronaldo je na Santiago Bernabeu proveo devet godina, a s kraljevskim klubom osvojio je sve što je mogao. Ipak, nakon što je Real po treći put zaredom postao prvak Evrope Ronaldo je shvatio da je vrijeme za neki novi izazov u karijeri, te na razočarenje navijača Reala odlučio je napustiti klub.

Iako se vjerovalo da će Ronaldo u PSG ili Manchester United na kraju je iznenadio sve odlukom da potpiše za Juventus. Nakon što je Real Madrid na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da Ronaldo napušta klub oglasio se i Juve koji je s druge strane potvrdio da je Ronaldo novi igrač Stare dame.

"Juventus želi saopštiti da je došlo do dogovora s Real Madridom oko Cristiana Ronalda. Klub će platiti 100 miliona eura u naredne dvije godine uz 12 miliona eura fonda solidarnosti FIFA-e. .Ronaldo je s Juventusom potpisao ugovor do 30. juna 2022. godine", poručili su iz Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Puno para za jednog igraca koji ima 33 godine....skoro 34 puno 2019 u Februaru. Sta god daje ali puno.
13 23
adis_D11
Za najboljeg IKad ,mislim da nije puno.S obzirom koliko se on posvecuje treningu pun pogodak za juve,steta za real.
20 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije