Sada je svima jasno zašto Ronaldo želi da pređe u Juventus

Porez u Italiji je san snova za njega

Sada je svima jasno zašto Ronaldo želi da pređe u Juventus

Endin Čaušević

Ako je suditi po natpisima u španskim i italijanskim medijima Cristiano Ronaldo će napustiti Real Madrid ovog ljeta i karijeru nastaviti u dresu aktuelnog prvaka Italije, Juventusa.

Prije nekoliko dana u javnosti se pojavila vijest da Juventus želi dovesti Portugalca, te da je već spremna ponuda. U prvi mah mnogi su pomislili da je u pitanju još jedna u nizu špekulacija, ali sada se čini da se zaista nešto "kuha" na relaciji Ronalda i Juventusa.

Nakon što je s Realom osvoji sve što je mogao očito da je Ronaldo odlučio da nađe neki novi izazov. Međutim, mediji na Apeninima tvrde da iza njegovog eventualnog dolaska u klub iz Torina stoji neki sasvim drugačiji razlog, a to je porez.

Poznato je da je Ronaldo u Španiji optužen za utaju poreza i morat će ovoj zemlji platiti kaznu od čak 19 miliona eura. Upravo tada se promijenio njegov odnos s predsjednikom kraljevskog kluba Florentinom Perezom koji je tada odbio da plati ovu kaznu za Ronalda. Dolazak u Italiju je logičan izbor za Ronalda ukoliko gleda "probleme" s porezom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, novi zakon na Apeninima oko poreza koji je usvojen 2017. godine kako bi privukao velike zvijezde da žive u ovoj zemlji je baš ono što treba Ronaldu. On bi u tom slučaju na svoje zarade od sponzora, kluba čak i nekretnina državi plaćao maksimalno 100.000 eura godišnje što se ne može ni porediti u odnosu na ostale evropske države.

"Ova situacija oko poreza je uvedena kako bi privukli strane zvijezde da dođu u našu zemlju. Italija je jedna od rijetkih evropskih zemalja koja ima tako privlačan sistem što se tiče poreza", rekao je italijanski advokat Sergio Sirabella za Il Marttino novine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nuksi
Jebo li vas Ronaldo da vas jebo Ronaldo.... U zadnjih 5 dana objevili ste 50 članaka o njemu
14 4
Kettenhund
Gdje je onaj kmet da sada napise "Gladovi gladni, samo pare trazite"... :))))
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi