Sadiković: Pobjeda protiv Bosne donosi mir u kući

Trener Radničkog

Sadiković: Pobjeda protiv Bosne donosi mir u kući

Radnički iz Lukavca u nastavak borbe za opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH ulazi sa novim trenerom. 

Klupu federalnog prvoligaša sa Jošika preuzeo je prije nekoliko dana Denis Sadiković. Ovaj 48-godišnji bh. stručnjak je svjestan trenutne situacije u klubu i cilj mu je što prije vratiti tim na veću psihološku razinu.

"Ekipa je trenutno u takvoj poziciji da je borba za opstanak neminovnost. Nažalost, Radnički ima velikih problema. Sigurno da trebamo psihološki vratiti ekipu i za to je potrebno određeno vrijeme", kazao nam je Denis Sadiković i potom se osvrnuo na sutrašnji meč 22. kola.

"Radnički dočekuje Bosnu i očekuje nas dosta teška utakmica. Bosna igra sjajno ove sezone, ali moramo da idemo na pobjedu. Neophodna su nam tri boda za mir u kući. No, morat ćemo se dobro potruditi, budući da nam nedostaje nekoliko važnih igrača", istakao je Sadiković. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sadiković je na klupi Radničkog naslijedio Ćurguza i prethodno je kao trener vodio Slobodu, Krajišnik, Gradinu, Olimpic, Bratstvo i Goražde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi